Skip to main content

Οι πέντε Ανθοεκθέσεις που δίνουν χρώμα κι άρωμα στη Θεσσαλονίκη

Δείτε σε ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες Ανθοεκθέσεις και πότε μπορείτε να τις επισκεφθείτε.

Με χρώματα κι αρώματα γεμίζει και φέτος, όπως και κάθε άνοιξη, η Θεσσαλονίκη, χάρη στις πολλές Ανθοεκθέσεις που διοργανώνονται απ' άκρη σ' άκρη της πόλης. Κάθε λογής λουλούδια και φυτά απλώνονται στις ανοιχτωσιές για να τα θαυμάσουν οι επισκέπτες των εκθέσεων και να επιλέξουν το καταλληλότερο για το σαλόνι, το μπαλκόνι, τον κήπο τους ή για να το δωρίσουν στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η Ανθοέκθεση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

Ήδη από το περασμένο Σάββατο, 22 Απριλίου, ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου έχει στολιστεί με χιλιάδες άνθη, χάρη στην Ανθοέκθεση που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ευόσμου (Γοργοποτάμου με Ολυμπιάδος γωνία).

Η έκθεση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Συνεταιρισμό Ανθοπαραγωγών Θεσσαλονίκης, θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου και λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. - 2 μ.μ. & 5 μ.μ. - 10 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ.- 10 μ.μ..

Η 32η Ανθοέκθεση Θεσσαλονίκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, υποδέχεται τους Ανθοπαραγωγούς της Βορείου Ελλάδος, για να μετατρέψουν το κέντρο της πόλης σε έναν πολύχρωμο, μυρωδάτο καμβά. Η Ανθοέκθεση στη ΔΕΘ θα ανοίξει τις πύλες της στις 28 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 11:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 έως τις 22.00, ενώ η είσοδος θα είναι ελέυθερη.

Η 30η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμαριάς

Με τη συνδιοργάνωση πολλών φορέων ο δήμος Καλαμαριάς εγκαινιάζει την Τετάρτη, 26 Απριλίου, στις 19:00 την Ανθοκομική Έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην μαγευτική Πλαζ Αρετσούς.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 17:00 έως τις 21:30, ενώ τα Σαββατοκύριακα και την Πρωτομαγιά από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η Ανθοέκθεση του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Από τις 28 Απριλίου μέχρι και τις 7 Μαϊου το στρατόπεδο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην τοπική κοινότητα Αμπελοκήπων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης θα είναι γεμάτο δροσερά άνθη και φυτά, χάρη στην Ανθοέκθεση που διοργανώνει ο δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9.00 έως τις 14.00 και από τις 17.00 έως τις 22.00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 09.00 έως τις 22.00.

Η Ανθοκομική Έκθεση Πυλαίας

Ήδη από τις 18 Απριλίου, έως και την ερχόμενη Παρασκευή 28 Απριλίου, η Πυλαία φιλοξενεί την 30η Ανθοκομική Έκθεση που διοργανώνει ο δήμος στην αλάνα «Κωνσταντινουπολίτικα» στην οδό Λαμπράκη, λίγο πριν την έξοδο στον Περιφερειακό. Η έκθεση είναι ανοικτή όλη μέρα, και αναδύει ευχάριστη ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα σε όποιον την ανακαλύψει.