Skip to main content

Η διάλυση του κράτους και οι νέες προκλήσεις περί «ανεξάρτητης Θράκης»

Η διάλυση του κράτους με το μεταναστευτικό, οι προκλήσεις στο Ευρωκοινοβούλιο περί «ανεξάρτητης Θράκης» και το γλυπτό του Ρέιγκαν στη Βουλγαρία.

Μας είπαν ότι θα πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση των περιστατικών βιασμών, σεξουαλικής παρενόχλησης και κάθε μορφής βίας σε βάρος των γυναικών προσφύγων. Ξέχασαν να μας πουν, ότι μεταξύ των μέτρων είναι η απαγόρευση στους αστυνομικούς να ασκήσουν βία κατά λαθρομεταναστών, ακόμη κι αν είναι μάρτυρες βιαιοπραγιών, καθώς επίσης τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας να αποφεύγουν τη χρήση στολής εντός των Κέντρων Φιλοξενίας, ώστε να μην αποτελούν στόχο των παραβατικών στοιχείων. Αυτή είναι η προστασία από τον Τόσκα.

Επειδή δεν μπόρεσε να διαλύσει εντελώς το κράτος ως αντιπολίτευση, κατορθώνει η «τελευταία φορά Αριστερά» να ολοκληρώσει τώρα το έργο της ως κυβέρνηση. Θα «οικοδομηθεί ο υπαρκτός σοσιαλισμός», πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους. Δεν τα λέγω εγώ αυτά. Αυτοί τα είπαν και τα έγραψαν.

Εκπρόσωποι εταιρειών διεθνών μεταφορών μιλούν για εκατοντάδες εγκλωβισμένα βαγόνια στην Ειδομένη και διαπιστώνουν: «Σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο ούτε θα επιτρεπόταν ποτέ». Αυτοί δεν κατάλαβαν, ότι αυτό προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση. Να μη μοιάζουμε με την καπιταλιστική διεφθαρμένη Ευρώπη. Ο Αντρέας είχε υποσχεθεί τον Τρίτο Δρόμο, αλλά του βγήκε αδιέξοδο. Ετούτοι οι καινούργιοι ανοίγουν τον δρόμο του υπογείου. Εκεί έχει φως το τούνελ.

Η αυτοαποκαλούμενη Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης τοποθέτησε χάρτη της… «ανεξάρτητης Θράκης» σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου θα γίνει συζήτηση για τις μειονότητες στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία του γνωστού τουρκοπράκτορα ευρωβουλευτή της Ρουμανίας του Λαϊκού κόμματος.

Οι σχεδιασμένες και κατευθυνόμενες προκλήσεις, που προετοιμάζουν επικοινωνιακό κλίμα εναντίον της Ελλάδας και της Θράκης, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην πολιτική ηγεσία, όχι λόγω αδιαφορίας, αλλά λόγω «γλειψίματος» του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής να τους χαρίσει ψήφους τουρκοφρόνων. Αυτό λέγεται «εθνική ευαισθησία» των πολιτικών μας.

Να το ξαναπούμε… 178 Φορείς του Δημοσίου δεν έχουν απογραφεί, όπως έχουν υποχρέωση (μνημονιακή δέσμευση από το 2011), με τις διοικήσεις αυτών να αρνούνται να δώσουν στοιχεία για υπαλλήλους και τις αμοιβές τους, και τους προϊσταμένους τους υπουργούς να μη επεμβαίνουν. Εξακολουθούν όμως, να χρηματοδοτούνται από το Κράτος! (μη ξεχνιόμαστε… κράτος ήμαστε εμείς, τα πορτοφόλια μας δηλαδή, αδειάζουν για κηφήνες, που ούτε μάς λένε πόσοι είναι, ούτε πόσα μάς κλέβουν).

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Οι Βούλγαροι υψώνουν στην Σόφια μνημείο του… Ρόναλντ Ρέιγκαν! Γιατί αυτό; Έλα, ντε! Σου λέει Αλβανοί και Κοσοβάροι έστησαν γλυπτά του Μπους και του Κλίντον, να μείνουν οι Βούλγαροι πίσω; [Εμείς ποιον Αμερικανό πρόεδρο θα τιμήσουμε; Αν και θα προτιμούσα, αντί για πρόεδρο να απαθανατίσουμε την Λεβίνσκυ εν ώρα εργασίας. Να βλέπει το γλυπτό η Χίλαρυ και ν’ ανοίγει η καρδιά της].

Απορώ με τον κ. Σταθάκη. Δυο φορές η Βουλή δεν επιτρέπει την διενέργεια ελέγχου για να εξακριβωθεί η αθωότητά του. Τη μια φορά δεν ήραν την ασυλία του για κατηγορία που αφορά διαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τη δεύτερη, έβαλαν στον αρχείο την υπόθεση του Πόθεν Έσχες του με τις ξεχασμένες καταθέσεις 1,8 εκ. ευρώ και τις αδήλωτες συμμετοχές σε 36 ακίνητα. Γιατί προτιμά να αιωρείται η υπόνοια ότι είναι ένοχος και του χαρίστηκαν; Αφού είναι αθώος, τι έχει να φοβηθεί;