Skip to main content

Η απάντηση Μοσκοβισί για το περιστατικό με τον Ιταλό ευρωβουλευτή

Ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε ότι μπορεί στην αρχή το περιστατικό να φαίνεται αστείο, «έρχεται όμως μια μέρα που ξυπνάμε με τον φασισμό».

Το περιστατικό με πρωταγωνιστή Ιταλό ευρωβουλευτή της ακροδεξιάς Λέγκας, ο οποίος έβγαλε το παπούτσι του και πάτησε τις σημειώσεις του Πιερ Μοσκοβισί, σχολίασε με ανάρτησή του στο Twitter, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Ο Μοσκοβισί κάλεσε τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση καθώς ένα συμβάν «μπορεί στην αρχή να φαίνεται αστείο και να χαμογελάμε, έρχεται όμως μια μέρα που ξυπνάμε με τον φασισμό».

«Το επεισόδιο με το παπούτσι που είναι φτιαγμένο στην Ιταλία είναι αλλόκοτο. Στην αρχή χαμογελάμε και το θεωρούμε ως κάτι γελοίο, στη συνέχεια συνηθίζουμε σε μια κουφή συμβολική βία και μια μέρα ξυπνάμε με τον φασισμό. Ας βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Η δημοκρατία είναι ένας εύθραστος θησαυρός», έγραψε στο Twitter ο Μοσκοβισί.

Σημειώνεται ότι το συμβάν έγινε μετά τις δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί για τον ιταλικό προϋπολογισμό. Ο Ιταλός ευρωβουλευτής Άντζελο Τσιόκα ανέβηκε στο βήμα και πήρε τις σημειώσεις του από το τραπέζι. Κατόπιν σήκωσε ένα παπούτσι, με το οποίο άρχισε να χτυπάει τα φύλλα, αφήνοντας στην κυριολεξία άφωνο τον Γάλλο επίτροπο. «Στο Στρασβούργο, περπάτησα (με μια σόλα που κατασκευάστηκε στην Ιταλία!!!) στο βουνό των ψεμάτων που ο Μοσκοβισί έγραψε εναντίον της χώρας μας!!! Η Ιταλία αξίζει τον σεβασμό» ήταν το tweet που έστειλε αργότερα ο ευρωβουλευτής.