Skip to main content

Η απάντηση Μπουτάρη σε Τζιτζικώστα για το «αλάτι Ιμαλαΐων»

Το αλάτι της Περιφέρειας, στο σταθμό του Άγιου Παύλου, είναι πέτρα, ούτε με κομπρεσέρ δεν σπάει, σχολίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Στις αιχμές του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα για το «αλάτι Ιμαλαΐων» απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο κ. Τζιτζικώστας μπορεί να λέει ότι ο δήμαρχος  χρησιμοποιεί αλάτι Ιμαλαΐων, δεν αναφέρει όμως ότι το αλάτι της Περιφέρειας, στο σταθμό του Άγιου Παύλου, είναι πέτρα, ούτε με κομπρεσέρ δεν σπάει. Το αλάτι έχει κάποια υγρασία, απορροφάει υγρασία και όταν πέφτει η θερμοκρασία πετρώνει και το αλάτι» σχολίασε ο δήμαρχος, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Αναφερόμενος στην υποβολή παραίτησης του γενικού γραμματέα του δήμου και προϊστάμενου της Πολιτικής Προστασίας Θωμά Ψαρρά, ο δήμαρχος σημείωσε ότι «θα του ζητήσει να αποχωρήσει, εάν προκύψει ότι έχει ευθύνη ουσιαστική»

«Προς το παρόν δεν μπορώ να δεχτώ την παραίτηση του, θα περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία» υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.

Τόνισε ότι ήδη έδωσε εντολή και ξεκίνησε σήμερα ο εσωτερικός έλεγχος. «Ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τον εσωτερικό έλεγχο θα αποφασίσω αν θα γίνει ΕΔΕ για να καταλογισθούν οι ευθύνες εάν υπάρχουν».

Σχετικά με την έρευνα που διέταξε να διενεργηθεί για τυχόν ευθύνες ο εισαγγελέας, υπογράμμισε ο δήμαρχος: «Δόθηκε εντολή να διενεργηθεί έρευνα από τον εισαγγελέα, η οποία όμως προσανατολίζεται και σε αλλά ζητήματα, όπως ποια ήταν τα μέτρα της Τροχαίας, τι έγινε με τον ΟΑΣΘ, τα ΤΑΞΙ και το φυσικό αέριο. Δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλια, θα περιμένω να ολοκληρωθεί πρώτα η έρευνα».