Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019
x

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΣΕ ΖΕΡΒΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2018

Η απόφαση της διοίκησης να συζητηθεί ο Ισολογισμός Έτους 2018 στις 21 Αυγούστου είναι απολύτως δικαιολογημένη, νόμιμη, ηθική και δεοντολογική

Απάντηση στις χθεσινές αντιδράσεις από συμβούλους του συνδυασμού του επόμενου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα έδωσε σήμερα η νυν διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης.

Χθες κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου η ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη ότι θα συζητηθεί ο Ισολογισμός του 2018 στα τέλη Αυγούστου προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Αβαρλή, ο οποίος έκανε λόγο για παραδοξότητα και βιασύνη από την πλευρά της διοίκησης (δείτε εδώ)

Με ανακοίνωσή της σήμερα η διοίκηση του δήμου ξεκαθαρίζει ότι «ο Ισολογισμός του 2018 είναι σχεδόν έτοιμος, ενώ οι Ορκωτοί Λογιστές έχουν όλο τον χρόνο για ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο».

Τονίζει επίσης οτι «η απόφαση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης να συζητηθεί ο Ισολογισμός Έτους 2018 σε Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21 Αυγούστου 2019, λίγο πριν την εκπνοή της τρέχουσας θητείας που λήγει στις 31 Αυγούστου 2019, είναι απολύτως δικαιολογημένη, νόμιμη, ηθική και δεοντολογική, παρά τις αιτιάσεις περί του αντιθέτου που προβάλλονται εκ μέρους της νέας – από 1/09/2019 – Δημοτικής Αρχής».

«Η σημερινή Διοίκηση είναι υπόλογη για τον Ισολογισμό του 2018 και ως εκ τούτου είναι αυτή που πρέπει να τον υποστηρίξει στο Δημοτικό Συμβούλιο, αίροντας έτσι την σχετική ευθύνη από την επόμενη Διοίκηση», υπογραμμίζει η διοίκηση Μπουτάρη.

Όπως αναφέρει ο δήμος, «βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, άλλωστε, η καταληκτική ημερομηνία για την συζήτηση και έγκριση του ετήσιου Ισολογισμού από την Οικονομική Επιτροπή είναι η 31η Ιουλίου εκάστου έτους, ενώ από το Δημοτικό Συμβούλιο, το αργότερο δύο μήνες μετά την Οικονομική Επιτροπή (δηλαδή, εν προκειμένω, έως 30/09/2019). Κατά συνέπεια, τα όσα λέγονται περί συζήτησης του Ισολογισμού του 2018 στο Δημοτικό Συμβούλιο στη διάρκεια του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου 2019 δεν ευσταθούν.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή παραμένει στο πόστο της έως την 31η Αυγούστου 2019, οπότε και λήγει η τρέχουσα δημοτική περίοδος, όπως οφείλει και όπως έχει δεσμευθεί ενώπιον των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αναλαμβάνει τις ευθύνες της και ολοκληρώνει το έργο της, για το καλό της πόλης και των ανθρώπων της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ