Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ ΣΤΗ FIFA ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ GREXIT

Σε επιστολή της θα απαντά ένα προς ένα στα σημεία που θίγει η παγκόσμια ομοσπονδία απειλώντας με «αποκλεισμό» το ελληνικό ποδόσφαιρο

Μία αναλυτική επιστολή προς τη FIFA, με την οποία θα απαντά σε όλα τα σημεία που θίγει η πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας απειλώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με καθεστώς απομόνωσης, ετοιμάζει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου, Βαγγέλη Γραμμένου, με τους συνεργάτες του, αποφασίστηκε η υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθηθεί και η οποία θα βασίζεται σε πέντε άξονες. Στόχος είναι να πειστεί η FIFA πως δεν θα πρέπει να κάνει δεκτή την εισήγηση του επιτετραμμένου Χέρμπερτ Χούμπελ για ποδοσφαιρικό Grexit.

Η ηγεσία της ΕΠΟ αποφάσισε τη σύνταξη επιστολής από τη νομική υπηρεσία που θα απαντάει «βήμα προς βήμα» στις δύο επιστολές του κ. Χούμπελ προς την FIFA, με τις οποίες ο Αυστριακός αξιωματούχος της Επιτροπής Παρακολούθησης κατέκρινε ορισμένα «κομμάτια» της λειτουργίας της Ομοσπονδίας και ανέφερε τους λόγους για τους οποίους εισηγείτο το ποδοσφαιρικό Grexit.

Σύμφωνα με το sdna.gr, η απάντηση της ελληνικής πλευράς θα δοθεί με ένα σχέδιο «πέντε υπερασπιστικών σημείων», τα οποία περιγράφονται ξεκάθαρα στην επιστολή που ήδη συντάσσεται. Συγκεκριμένα:

- Δέσμη μέτρων για να διορθωθούν τα «κακώς κείμενα» και δημιουργία επιτροπής που θα συνεδριάζει κάθε Δευτέρα ή Τρίτη και θα παραπέμπει όσους κάνουν δυσφημιστικές δηλώσεις για την ΕΠΟ, τη διαιτησία και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικώς τόσο μέσω των λογαριασμών τους στα social media όσο και στα Μέσα Ενημέρωσης.

- Σύντμηση ημερομηνιών για τις εκδικάσεις των δικαστικών υποθέσεων από τα δικαιοδοτικά όργανα (ένα από τα πλέον «απαιτούμενα» από την FIFA). Καμία χορήγηση αναβολών από εδώ και πέρα, αναφορά σε όποιον δικαστή στο Πρωτοδικείο ή το Εφετείο χορηγεί πάνω από μια αναβολή σε υπόθεση και χωρίς σπουδαίο λόγο.

- Συζήτηση με την FIFA για το πρωτάθλημα της Super League, με πιθανότερη τάση τη δημιουργία μιας Επιτροπής Παρακολούθησης διορισμένη - μεικτή από μέλη FIFA και της ΕΠΟ, η οποία θα ασχολείται με την Super League.

- Προς... υπεράσπισή της η ΕΠΟ θα ξεκαθαρίσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 οι «μεγάλοι» σύλλογοι τιμωρήθηκαν παραδειγματικά για τα πεπραγμένα τους, αλλά και των υποστηρικτών τους: -3 στον Ολυμπιακό για το εντός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ, δύο αγώνες χαμένοι «στα χαρτιά», -3 φέτος και -2 του χρόνου για τον ΠΑΟΚ, τιμωρία της έδρας της ΑΕΚ για άναμμα πυρσών.

- Επίσης, η νέα ηγεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας θα αποσαφηνίσει στην επιστολή που ετοιμάζει ότι αναλαμβάνοντας τον Αύγουστο, βρήκε έτοιμους κανονισμούς από την προηγούμενη «προβληματική» κατάσταση, στους οποίους δεν είχε τη δικαιοδοσία να παρέμβει άμεσα. Ακόμα και οι τακτικοί δικαστές που ανέλαβαν φέτος τις σοβαρότερες υποθέσεις του ποδοσφαίρου διορίστηκαν όλοι επί της προηγούμενης κατάστασης κι όχι από τη διοίκηση Γραμμένου, χωρίς αυτό να συνεπάγεται και μομφή της ΕΠΟ κατά των συγκεκριμένων δικαστών. Και τέλος, ο έλεγχος της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα ανήκει αποκλειστικά στην FIFA και δεν έχει καμία πρόσβαση σε αυτόν η διοίκηση της ΕΠΟ.

Με όλα τα παραπάνω, η διοίκηση της ΕΠΟ φιλοδοξεί να πείσει τη FIFA να μην κάνει δεκτή την εισήγηση Χούμπελ για Grexit και ταυτόχρονα να μειώσει στο ελάχιστο τις παθογένειες που σημειώνονται εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυστηροποιώντας πλήρως το θεσμικό πλαίσιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ