Skip to main content

Η απάντηση του ΑΠΘ στην κρίση

Ειδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο ΝΟΗΣΙΣ, κατά την οποία θα τιμηθούν 79 επιστημονικές ομάδες φοιτητών, ερευνητών και διδασκόντων του ΑΠΘ.

Ειδική εκδήλωση με θέμα: «Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αριστεύει: Οι διακρίσεις της ακαδημαϊκής χρονιάς 2010-2011» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 19.00, κατά την οποία θα τιμηθούν οι 79 επιστημονικές ομάδες φοιτητών, ερευνητών και διδασκόντων του Α.Π.Θ που κατέκτησαν σημαντικές διακρίσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

«Το Α.Π.Θ αριστεύει. Σε μια εποχή κρίσης, μεγάλων δυσκολιών και εμποδίων για την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία το Α.Π.Θ επιμένει ακαδημαϊκά και αριστεύει» συμπλήρωσε ο πρύτανης του Α.Π.Θ και επισήμανε «Οι 79 διακρίσεις, από κοινού με την κατάταξη του Α.Π.Θ σε αξιοζήλευτες θέσεις στη διεθνή λίστα, όπως αυτή του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στην 51η θέση, αναδεικνύουν την υψηλή ποιότητα του ακαδημαϊκού έργου που παράγεται στο ΑΠΘ. Ακόμη, αναδεικνύουν τη συνεισφορά που έχουν τα ΑΕΙ της χώρας, μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, στην ανάπτυξη, σε μία εποχή κρίσιμη για την Ελλάδα. Ο πλούτος της χώρας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Ο πλούτος του πανεπιστημίου μας είναι οι ερευνητές του, καθηγητές και φοιτητές. Με ένα τέτοιο δυναμικό το Α.Π.Θ δε μπορεί παρά να είναι αισιόδοξο. Με τέτοια πανεπιστήμια η χώρα δε μπορεί παρά να είναι αισιόδοξη».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συμβάλει στην ενημέρωση και την περαιτέρω αξιοποίηση από την κοινωνία και τους οικονομικούς φορείς της.