Skip to main content

Η απάντηση του ΑΠΘ στον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη για το ΕΚΝΟΗ

To ΑΠΘ επισυνάπτει σχετικό έγγραφο με την υποβολή αιτήματος για τρίμηνη παράταση μέχρις ότου διευθετηθεί το καθεστώς λειτουργίας του ΕΚΝΟΗ.

Απάντηση στον καθηγητή και διευθυντή του Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέργιο Λογοθετίδη, ο οποίος άφησε αιχμές στη Διοίκηση του Ιδρύματος ότι καθυστερεί τις απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του υφιστάμενου Εργαστηρίου από την ΕΤΕπ (δείτε εδώ), έδωσε με ανακοίνωσή του το ΑΠΘ.

«Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, απέστειλε ηλεκτρονικά το υπ. αριθμ. Πρωτ. 29565/11-6-2019 έγγραφο προς την ΕΤΕπ αιτούμενος την παράταση τριών μηνών για την έγκριση της επέκτασης του υφιστάμενου Εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας, με την ίδρυση του Εθνικού Κέντρου Νανοτεχνολογίας, Νανοϊατρικής και Οργανικών Ηλεκτρονικών – ΕΚΝΟΗ. Την επόμενη ημέρα παρελήφθη και η σύμφωνη γνώμη της ΕΤΕπ» διευκρινίζει το ΑΠΘ με ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Η Σύγκλητος του ΑΠΘ έχει συζητήσει επανειλημμένα την πρόταση για την ίδρυση του ΕΚΝΟΗ και έχει εκφράσει την κατ' αρχήν θετική της γνώμη για τη σχεδιαζόμενη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Έχουν αξιολογηθεί διάφορα σενάρια υλοποίησης, αλλά το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας Πανεπιστημιακών Ινστιτούτων αλλάζει διαρκώς. Εδώ και ένα χρόνο προκρίνεται από το Υπουργείο η λύση της ένταξης τέτοιων ερευνητικών ινστιτούτων στα ιδρυόμενα ανά ΑΕΙ Πανεπιστημιακά Ερευνητικά Κέντρα (ΠΕΚ)».

Από την πλευρά του το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο προτείνει την ίδρυση ΠΕΚ, «όπου το ΕΚΝΟΗ μπορεί να συμπεριληφθεί ως Ινστιτούτο, αλλά οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ψηφισθεί ακόμα από τη Βουλή. Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, υπήρξε συνεννόηση με την ΕΤΕπ και τον κ. Λογοθετίδη για την υποβολή αιτήματος για τρίμηνη παράταση μέχρις ότου διευθετηθεί το καθεστώς λειτουργίας του ΕΚΝΟΗ».

Δείτε το σχετικό έγγραφο: