Skip to main content

Η απάντηση του Δήμου Μούτση στην καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης απαντά στην καταγγελία της τραγουδίστριας Λυδίας Σέρβου ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη.

Στην καταγγελία της τραγουδίστριας Λυδίας Σέρβου, η οποία κατονόμαστε τον Δήμο Μούτση ως τον «άνθρωπο που σακάτεψε την ψυχή της» και μάλιστα σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο γνωστός μουσικοσυνθέτης απάντησε δια του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γιάννη Φώσκολου.

«Αναφορικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, που αφορούν στο πρόσωπό του, ο Δήμος Μούτσης δηλώνει ότι οι απαντήσεις του θα δοθούν όπου και όπως νομικά προβλέπεται», αναφέρεται στη σχετική δήλωση.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», η Λυδία Σέρβου, η οποία με μία ανάρτησή της στο Facebook είχε διηγηθεί όλα όσα είχαν συμβεί στο σπίτι του μουσικοσυνθέτη, αποκάλυψε ανοικτά το όνομά του, εξηγώντας και τους λόγους: «Ο άνθρωπος που σακάτεψε την ψυχή μου πριν καν συμπληρώσω τα 15 χρόνια είναι ο μουσικοσυνθέτης Δήμος Μούτσης. Και το λέω γιατί πρέπει να διευκρινίσω ρητά ότι δεν είναι άλλοι εμπνευσμένοι και καταξιωμένοι συνθέτες, όπως ο Ξαρχάκος και ο Μαρκόπουλος, τα ονόματα των οποίων κακώς αναμείχθηκαν από κάποιους. Δεν είχα βεβαίως ποτέ ούτε την πρόθεση ούτε τη δυνατότητα να προβλέψω ότι θα υπήρχαν τέτοια σχόλια για τους δύο αυτούς λαμπρούς δημιουργούς μας. Είναι σπουδαίοι συνθέτες αλλά και άνθρωποι, τους εκτιμώ και η ίδια απεριόριστα, αλλά και η Ελλάδα ολόκληρη και ο κόσμος, και πάντα στις μουσικές μου παραστάσεις ερμηνεύω τραγούδια τους» λέει στα «Νέα» η Λυδία Σέρβου.