Skip to main content

Τι απαντά το ΥΜΑΘ για το κόστος βαψίματος του κτηρίου (φωτο)

Η δαπάνη των 18.500 τ.μ. αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των εργατών, υλικά και εργασία για έκταση που καλύπτει στο ΥΜΑΘ περίπου 2.000 τ.μ.

Απάντηση στην κριτική για το κόστος βαψίματος των χώρων στο κτήριο του ΥΜΑΘ, στο διοικητήριο, δίνουν κύκλοι της υφυπουργού Κατερίνας Νοτοπούλου.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η δαπάνη των 18.600 ευρώ που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές των εργατών, υλικά και εργασία για έκταση που καλύπτει στο ΥΜΑΘ περίπου 2 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Πηγές από το περιβάλλον της Υφυπουργού λένε ότι η κ. Νοτοπούλου δεν θα άφηνε ένα ιστορικής σημασίας δημόσιο κτήριο όπως είναι το ΥΜΑΘ να ρημάξει λόγω αδιαφορίας, ούτε να το εγκαταλείψει στη φθορά του χρόνου (Πρόκειται για ιστορικό κτήριο του ΥΜΑΘ όπου υπογράφηκε το 1912 το πρωτόκολλο παράδοσης της Θεσσαλονίκης).

Όπως επισημαίνουν οι κύκλοι της υφυπουργού, οι διαδικασίες έγιναν με απόλυτη διαφάνεια, νόμιμα και αφορούν δαπάνη από τον τακτικό προϋπολογισμό. «Όποιος δει το κτήριο θα καταλάβει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που χρειάζονται παρεμβάσεις (φωτο). Και επιπλέον πρέπει να σημειωθεί ότι είναι χώροι που εργάζονται οι υπάλληλοι, δεν είναι το γραφείο της υφυπουργού», συμπληρώνουν.

«Το ΥΜΑΘ είναι ένα πολύ μεγάλο κτήριο και οι όποιες εργασίες γίνονται σε αυτό τμηματικά λόγω κόστους», τονίζουν και υπενθυμίζουν ότι τελευταία φορά είχαν γίνει εργασίες βαψίματος το 2015 επί υπουργίας Μαρίας Κόλλια -Τσαρουχά, με κόστος 23.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΥΜΑΘ κ. Νοτοπούλου σκοπεύει να αξιοποιήσει πρόγραμμα του Intereg για την αναβάθμιση κι άλλων κτηρίων, μεταξύ των οποίων και το «παλατάκι» στην Καλαμαριά.