Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ VORIA:ΦΙΛΟΔΟΞΗ ΑΛΛΑ ΕΦΙΚΤΗ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΤΟ 2023

Συνέντευξη Τύπου - ΔΕΘ: Η ερώτηση της Voria.gr για τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης και η απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Για τις καθυστερήσεις στα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης και ειδικά στο μετρό ήταν η ερώτηση που έθεσε η Voria.gr στη φετινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Ερώτηση που ήταν η πρώτη που αφορούσε στα σήματα της πόλης και έδωσε την ευκαιρία στον κ. Μητσοτάκη να μιλήσει για όλα τα μεγάλα έργα υποδομής στην πόλη.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν έκρυψε την ανησυχία του για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος στην ολοκλήρωση του μετρό, μετά τις προσφυγές για τις αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου, υπερασπιζόμενος πάντως της λύσης της απόσπασης και επανατοποθέτησης.

Η ερώτηση της Voria ήταν η εξής:

Η Θεσσαλονίκη έχει υποφέρει από τις καθυστερήσεις στα σημαντικά έργα υποδομής. Αν κάτι κοινό έχουν οι κυβερνήσεις διαχρονικά, είναι να εξαγγέλλουν τα ίδια έργα χωρίς να τα ολοκληρώνουν. Ποιες είναι οι παθογένειες κατά τη γνώμη σας και τι θα κάνετε για να τις διορθώσετε; Το παράδειγμα του μετρό είναι χαρακτηριστικό. Επιμένετε στο χρονοδιάγραμμα της ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2023 παρά την κατάθεση τριών προσφυγών για το σταθμό Βενιζέλου;

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η εξής:

Δείξαμε έμπρακτα δείγματα γραφής για τη Θεσσαλονίκη. Με τις δικαστικές πρόσφυγες το χρονοδιάγραμμα του μετρό είναι σε κάποια αίρεση. Εφόσον δεν δικαιωθούν οι προσφεύγοντες, το χρονοδιάγραμμα μπορεί να είναι φιλόδοξο αλλά είναι εφικτό. Η λύση που επιλέξαμε για το σταθμό Βενιζέλου είναι μονόδρομος. Ο σταθμός θα είναι υπόδειγμα, ένας σταθμός μουσείο, όταν κατασκευαστεί. Αλλά είναι η μόνη λύση για να γίνει ο σταθμός.

Σε παρά πολλά μέτωπα από όσα εξήγγειλα στην περσινή ΔΕΘ έχουν γίνει σημαντικά βήματα, όπως στο λιμάνι, στην ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ, όπου του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει επιλέγει ανάδοχος, όπως έγινε και με το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, ένα υπερσύγχρονο γήπεδο που θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή, δρομολογήσαμε το fly over στην περιφερειακή οδό και προχωρά το μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά, αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο, παρά την πανδημία.

Στον ΟΑΣΘ βελτιώνονται τα πράγματα και με την είσοδο των ΚΤΕΛ στις αστικές συγκοινωνίες, αλλά αναγνωρίζω ότι ακόμη είναι δύσκολα τα πράγματα. Και με το ThessIntec επίσης προχωρήσαμε. Δεν είναι και λίγα για ένα χρόνο...
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ