Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «SöZCü»

Η εφημερίδα της γειτονικής χώρας καταγγέλλει τον επικεφαλής του Ποταμιού για παραβίαση των συνόρων κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι

Την απάντησή του στο δημοσίευμα της της τουρκικής εφημερίδας «Sözcü» η οποία τον καταγγέλλει γιατί, όπως γράφει, παραβίασε τα σύνορα κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αγαθονήσι, έδωσε διαδικτυακά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

O επικεφαλής του Ποταμιού έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook: «Θυμάστε την επίσκεψή μου, τέλη Αυγούστου, στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς; Την θυμήθηκαν, πάντως, οι Τούρκοι» ενώ παρέθεσε σχετικό απόσπασμα από την εφημερίδα:

«Παρά τη στήριξη της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις αυθάδειες της.

Ο αρχηγός του κόμματος "Ποτάμι", Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη στο Αγαθονήσι (Στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται ως Eşek.)και παραβίασε τα σύνορα στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας.

Τι έκανε ο Εrdoğan, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar; Τίποτα. Δεν έδωσαν ούτε καν μουσική "νότα" (σ.σ. λογοπαίγνιο με τη διπλωματική νότα) στην Ελλάδα.

Όλα αυτά είναι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ümit Yalım και φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο άρθρο του Rahmi Turan στην κεμαλική Sözcü. Τίτλος του δημοσιεύματος; «Η Τουρκία είναι κέντρο διερχομένων;». Tόνισε ο κος Θεοδωράκης

Καλά, την ελληνική σημαία που κυματίζει στην κορφή του Αγαθονησίου κάνουν πως δεν τη βλέπουν… Τους 200 κατοίκους και τους ψαράδες μας που ζουν στο νησί, δεν τους βλέπουν από απέναντι; Ή τους θεωρούν και αυτούς διερχόμενους; Και για να αφήσουμε τα λογοπαίγνια: Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ