Skip to main content

Η απάντηση Βαρουφάκη στη ΝΔ για τα περί Κλουζώ και ηχογραφήσεις

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 τονίζει πως είχε ηχογραφήσει συνομιλίες για τη διασφάλιση ντοκουμέντων από συνεδριάσεις αδιαφανούς οργανισμού, του Eurogroup.

Οξεία κριτική στη Νέα Δημοκρατία για την ανακοίνωσή της περί Κλουζώ σχετικά με τις συνομιλίες στον Παύλο Πολάκη και τον Γιάννη Στουρνάρα άσκησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωση/παρέμβασή της για τις δημοσιοποιημένες συνομιλίες Πολάκη-Στουρνάρα, εγκάλεσε τον Υπουργό Υγείας ότι  "ζηλεύοντας τις πρακτικές του Γιάνη-Κλουζώ Βαρουφάκη αποπειράθηκε σήμερα να εκβιάσει τον κεντρικό τραπεζίτη της Ελλάδας"» αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης σε ανακοίνωσή του και τονίζει:

«Ο συντάκτης της ανακοίνωσης πρέπει να δουλέψει λίγο τις αναφορές του. Γιατί στη μία περίπτωση έχουμε συνομιλία μεταξύ δύο θεσμικών παραγόντων για ιδιωτικό θέμα του ενός, στην άλλη έχουμε τη διασφάλιση ντοκουμέντων από τις συνεδριάσεις ενός αδιαφανούς οργανισμού, του Eurogroup, η σύσταση του οποίου δεν προβλέπεται από καμία συνθήκη (ακριβώς για να αποφεύγει κάθε λογοδοσία) και του οποίου οι αποφάσεις επηρεάζουν τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών. Αν η Νέα Δημοκρατία είναι υπέρ της αδιαφάνειας στη λήψη αποφάσεων, ας βγει να το πει ανοιχτά.

Επίσης ο συντάκτης της ανακοίνωσης πρέπει να δουλέψει λίγο τους συνειρμούς του και να μας αποσαφηνίσει ποιόν και πότε (και πώς) επιχείρησε να εκβιάσει ο κ. Βαρουφάκης. Πολύ περισσότερο όταν στην ίδια πρόταση αναφέρεται ως θύμα εκβιασμού ο κύριος Στουρνάρας, που το 2015 ξέφευγε εντελώς του θεσμικού του ρόλου και απεργαζόταν σενάρια παρεμπόδισης και παράκαμψης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης και του τότε Υπουργού Οικονομικών.

Αν τέλος η Νέα Δημοκρατία φρονεί ότι οι καταγραφές συνομιλιών είναι βαρύτερο έγκλημα απ’ την έλλειψη δημοκρατίας, ας πάει ο ίδιος συντάκτης στα αρχεία διακυβερνήσεων του κόμματός του. Κάπου στο γράμμα «Μ» , θα τον υποδεχθούν τα παχιά μουστάκια του «ωτακουστή» Μαυρίκη. Θα αναμείνουμε με ενδιαφέρον την καταδίκη της τότε ηγεσίας του κόμματος από τη σημερινή ηγεσία» καταλήγει ο Γιάνης Βαρουφάκης.