Skip to main content

Οι απελάσεις Τούρκων από τη Βουλγαρία και η κίνηση του ΑΠΟΕΛ

Τα προβλήματα ιδιοκτησίας της ελληνικής μεινότητας στην Αλβανία, οι μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής και το ξύλο στο Μετσόβιο.

Η Βουλγαρία απελαύνει Τούρκους πολίτες, οι οποίοι εισερχόμενοι στην χώρα επιχειρούν να επηρεάσουν το εκλογικό σώμα υπέρ του τουρκόφρονος κόμματος. Ο πρόεδρος της κρατικής υπηρεσίας «Εθνικής Ασφαλείας» επέβαλε απαγόρευση εισόδου στην Βουλγαρία επί πενταετία, και σε άλλον Τούρκο πολίτη, με αιτιολογία ότι «δραστηριοποιούνταν σε αντιβουλγαρικές δράσεις σε περιοχές με μεικτό πληθυσμό της χώρας και απειλεί την ενότητα του βουλγαρικού έθνους».

Στην Ελλάδα μπαίνουν ανενόχλητοι, συνεργάζονται με την πληθώρα των τουρκοπρακτόρων, με τις ευλογίες καιροσκόπων πολιτικών που αδιαφορούν για την ζημία που προξενούν στον τόπο -και είναι ανυπολόγιστη-, αρκεί να ωφεληθούν οι ίδιοι [και χωρίς να αισθάνονται ενοχή]

Ο επίτροπος ένταξης της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν, απαντώντας στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη, σχετικά με τα προβλήματα ιδιοκτησίας που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, είπε ότι η Αλβανία δεν εγγυάται την διαδικασία επιστροφής της περιουσίας στην μειονότητα.

Και τι κάνει γι’ αυτό η Ε.Ε.; Είπε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παροτρύνει την αλβανική κυβέρνηση να κλείσει σύντομα την διαδικασία επιστροφής ιδιοκτησιών. Για το ζήτημα αυτό η ΕΕ έχει προσφέρει στην Αλβανία υλική και τεχνική υποστήριξη. [Πω, πω… τους τσάκισε η Ε.Ε. τους Αλβανούς].

Σιγά το θέμα… Διόρισαν τόσους και τόσους συγγενείς και κολλητούς και για τους επί πλέον τρεις θα κάνουμε θέμα; Δεν έχει ανάγκη ο Πρόεδρος της Βουλής για συμβούλους Στρατηγικής; Η Καθημερινή αποκάλυψε «κόλπο» με το οποίο μετακλητοί υπάλληλοι της Βουλής μετατρέπουν την εργασιακή τους σε σχέση με ιδιωτικού Δικαίου αορίστου χρόνου και ουσιαστικά... «μονιμοποιούνται». [Δεν πληροφορήθηκα αν οι καινούργιοι δημόσιοι υπάλληλοι είχαν παππού στο βουνό, εναντίον του ελληνικού στρατού. Οπότε αίρεται κάθε ένσταση].

Γερό ξύλο στο Μετσόβιο ανάμεσα σε μέλη δύο αριστερών παρατάξεων. Η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου και έκλεισε η Σχολή για να ηρεμήσουν οι αυριανοί υπουργοί μας. Εδώ επιβεβαιώνεται η άποψη, που δέχονται και οι μαρξιστές, ότι οι ποσοτικές μεταβολές φέρνουν και μεταβολή ποιοτική. Συνηθισμένοι στις ταραχές, δεν βρήκαν μπροστά τους αστυνομικούς κα πλακώθηκαν μεταξύ τους. [Εκτός και εάν το έκαναν για προπόνηση].

Ο ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας) είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα Αθλητικό Σωματείο. Ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των μαθητών του Ελληνικού Ενωμένου Λυκείου στο χωριό Λιβαδειά, στη Βόρειο Ήπειρο, και κάλυψε τις ανάγκες τους σε αθλητικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Έχει σημασία η αιτιολογία: «Θεωρήθηκε οφειλόμενη υποχρέωση του ΑΠΟΕΛ να στηρίξει τα συγκεκριμένα παιδιά, τα οποία κάτω από αντίξοες συνθήκες κρατούν ψηλά την υπερηφάνειά τους». Και ο ΑΠΟΕΛ με τη σειρά του κρατά ψηλά τη σημαία του ελληνισμού, που πολλοί «εθνοσωτήρες» μας περιφρονούν.

Απόδραση δυο Γεωργιανών από τις φυλακές της Λευκωσίας για σενάριο ταινίας. Οι τρεις δεσμοφύλακες δεν παρακολουθούσαν τις κάμερες, ο συναγερμός ήταν στο… αθόρυβο, ενώ οι δραπέτες δεν ήσαν προετοιμασμένοι και χρειάσθηκε μια ώρα για να βρουν τρόπο να σκαρφαλώσουν στον τοίχο.

Χωρίς σχόλιο: Ρωσίδα καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Λομανόσοφ, δήλωσε: «Χωρίς να ξέρει κάποιος ελληνικά, αρχαία και νέα, δεν μπορεί να θεωρηθεί άνθρωπος. Αν δεν ξέρεις τον ελληνικό πολιτισμό δεν μπορείς να καταλάβεις την σημερινή κουλτούρα».