Skip to main content

Η απίστευτη δήλωση Τσίπρα και ο... σοβαρός του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκης

Η απίστευτη δήλωση Τσίπρα για τα θαλάσσια σύνορα, ο... «σοβαρός» του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης και η ογκόλιθος της πολιτικής σκέψης, κ. Τασία.

Η τοποθέτηση του π. πρωθυπουργού ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα, έχει αφήσει έκπληκτα ακόμη και τα νήπια. Ίσως ο κ. Τσίπρας ήταν από αυτούς που διαδήλωναν με σύνθημα «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του». Δεν ξέρω αν το έχει αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας, αλλά μέχρι στιγμής οι βασικές ενέργειές του ευνοούν την πολιτική των ΗΠΑ.

Δεν υπαινίσσομαι ότι απαραιτήτως το πράττει συνειδητά. Αλλά το σύστημα είναι πιο έξυπνο από όσο νομίζει ο ίδιος και ο Λεουτσάκος. Γνωρίζει πώς θα συμπεριφερθεί ο κάθε πολιτικός -είναι γεμάτες από ψυχολόγους οι μυστικές υπηρεσίες- και ανάλογα με το αποτέλεσμα που επιδιώκει, προωθεί αυτόν που εξυπηρετεί τα σχέδιά του. Και ο αφελής πολιτικός, που έμαθε την πολιτική από τις εφημερίδες του κόμματος, νομίζει ότι ενεργεί ενάντια του συστήματος, ενώ είναι όργανό του.

Και δεν είναι μόνον αυτό. Αλλά το Wikileaks, δημοσιοποίησε ότι διαθέτει έγγραφες αναφορές Αμερικανών διπλωματών, οι οποίοι υπηρετούσαν μέχρι πρόσφατα στην ελληνική πρωτεύουσα, με μοναδική αποστολή την έρευνα στις προσωπικές ζωές κορυφαίων Ελλήνων πολιτικών και επιχειρηματιών, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό μάλιστα.

Ιδού και μια χαρακτηριστική αναφορά. Η έκθεση κάνει λόγο για την «κοινή επιχειρηματική δραστηριότητα, στο χώρο της ψυχαγωγίας, δύο γόνων -ενός γιου κορυφαίου επιχειρηματία σε συνεργασία με τον γιο πολιτικού ο οποίος εμπλέκεται σε μίζες, πάσης φύσεως».

Αν η πολιτική ήταν τόσο απλή υπόθεση, θα την καταλάβαινε και ο Μητρόπουλος.

Είπε ο Δραγασάκης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να πετύχει την πλειοψηφία με το μπόνους των 50 εδρών προκειμένου στη συνέχεια, ως κυβέρνηση, να καθιερώσει ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. Αυτοί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Ή νομίζουν πως τρώμε κουτόχορτο (δεν το αποκλείω για πολλούς), ή σκέφτονται και δρουν σε άλλες εγκεφαλικές σφαίρες.

Δεν εξήγησε βέβαια ο Δραγασάκης (ο θεωρούμενος ο σοβαρός του ΣΥΡΙΖΑ, σκέψου οι άλλοι τι κοτρόνες ρίχνουν) γιατί επί 7μηνο δεν προέβησαν στην καθιέρωση της αναλογικής -και της απλής, μάλιστα-, με δεδομένο ότι οι υπουργοί είχαν χρόνο, μια και η μόνη απασχόλησή τους ήταν να ξύνουν τα αυτιά τους.

Αλλά, εκεί που δόθηκαν ρέστα, είναι η δήλωση του ογκόλιθου της πολιτικής σκέψης, της κας Τασίας. Δήλωσε επακριβώς, ότι πλουτίζουν οι νησιώτες με τους πρόσφυγες, επειδή «οι Σύροι που έχουν χρήματα μένουν σε ξενοδοχεία, ψωνίζουν από τα μαγαζιά, κάνουν τζίρο απίστευτο, έχουν φτάσει στο σημείο μέχρι και να τους ζητούν λεφτά για να τους φορτίσουν τα κινητά τους».

Ο οιοσδήποτε, με νηπιώδη πολιτικό νου -ακόμη και ο Μπαλάφας, δηλαδή-, θα σκεπτόταν ο αριθμός των τουριστών που δεν πλησίασαν καν το νησί, και οι οποίοι θα κατέκλυζαν τα ξενοδοχεία, όπως κάνουν κάθε χρόνο, με χοντρό πορτοφόλι, θα άφηναν άφθονο χρήμα στο νησί. Τι ξόδευαν οι Σύροι; Βλάκες είναι να σπαταλούν, αφού τα χρήματα τα χρειάζονται για την Οδύσσεια που τους περιμένει; Και φυσικά, θα το σκεφτούν πολύ οι τουρίστες να κλείσουν θέσεις για του χρόνου, αφού δεν ξέρουν τι θα προκύψει;

Αυτό το τόσο απλό, δεν είναι σε θέση να το κατανοήσει η κα. Τασία, εκλεκτό στέλεχος της διανόησης της Αριστεράς. Γι’ αυτό και επιβραβεύτηκε από τον κ. Τσίπρα με την τοποθέτησή της σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας.

Καλλισθένης