Skip to main content

Η απόφαση Μπουτάρη κρίνει την υποψηφιότητα Βούγια για τον δήμο

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός, σε σημερινή συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τον κεντρικό δήμο.

Τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου θα ανακοινώσει ο Σπύρος Βούγιας την οριστική απόφασή του για το εάν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ή όχι. Αυτό δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Όπως εξήγησε ο κ. Βούγιας, θα περιμένει τις οριστικές αποφάσεις του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη καθώς, όπως είπε, "ουσιαστικά απευθυνόμαστε στον ίδιο πολιτικό και κοινωνικό χώρο και είναι λογικό η απόφαση του δημάρχου να επηρεάζει και τους δικούς μου σχεδιασμούς".

Ο πρώην υπουργός, αλλά και υποψήφιος δήμαρχος το 1998 και το 2002, προσέθεσε επίσης ότι οι αποφάσεις του κ. Μπουτάρη επηρεάζουν και τη στάση του Κινήματος Αλλαγής, για τη στήριξη του οποίου ενδιαφέρεται και ο ίδιος.

«Το Κίνημα Αλλαγής έχει υποστηρίξει δύο φορές τον κ. Μπουτάρη και έχει συμβάλει στην εκλογή του. Ήταν λογικό να συνεχίσει να τον στηρίζει και τώρα. Εάν, όμως, ο κ. Μπουτάρης αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει με την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του, όπως είχε πει πριν ακόμη από την πρώτη εκλογή του, τότε το ΚΙΝ.ΑΛ. θα αναζητήσει άλλες λύσεις. Εγώ, δεν το κρύβω ότι σε αυτή την περίπτωση ενδιαφέρομαι για τη στήριξη από τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκω», τόνισε.

Ο κ. Βούγιας τόνισε, πάντως, ότι σε κάθε περίπτωση το τέλος Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου είναι το απώτατο όριο για να ανακοινώσει τις οριστικές αποφάσεις του.