Skip to main content

Τι αποφάσισε ο δήμος Θεσσαλονίκης για τα τραπεζοκαθίσματα

Όλα όσα θα συζητηθούν στην αυριανή σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ενόψει της επαναλειτουργίας της εστίασης.

Οι τελικές προτάσεις με τις οποίες προσέρχεται ο δήμος Θεσσαλονίκης στην αυριανή σύσκεψη με τους φορείς της πόλης, που θα γίνει στις 12:00 στο δημαρχείο για την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου ενόψει της επαναλειτουργίας των καταστημάτων εστίασης οριστικοποιήθηκαν πριν από λίγο.

Συμφωνία με πληροφορίες, οι επαγγελματίες θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες.

Στην πρώτη ανήκουν όσοι έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να αναπτύξουν περισσότερα τραπεζοκαθίσματα από αυτά που ήδη διέθεταν, οι οποίοι θα πρέπει εκτός από τη σχετική αίτηση να προσκομίσουν και ένα σχεδιάγραμμα μηχανικού στο οποίο να αποτυπώνεται ο χώρος που προτίθενται να καταλάβουν. Στην περίπτωση που ο χώρος είναι διπλάσιος από αυτόν που καταλάμβαναν μέχρι τώρα δεν θα πληρώσουν επιπλέον τέλη. Εάν ο χώρος είναι μικρότερος του διπλάσιου από αυτόν που καταλάμβαναν, θα τύχουν της ανάλογης έκπτωσης σε σχέση με τα τέλη που πλήρωναν.

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα μέχρι τώρα, λόγω των περιορισμών που υπήρχαν, να βγάλουν τραπεζοκαθίσματα. Τώρα επειδή μειώθηκε στο 1,5 μέτρο ο διαθέσιμος χώρος για τους πεζούς από 2,5 που ήταν, θα μπορούν και αυτοί να βγάλουν κάποια τραπεζοκαθίσματα προσκομίζοντας επίσης σχεδιάγραμμα από μηχανικό. Η πρόταση του δήμου δεν επιτρέπει ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων μέσα στις στοές στον άξονα της Αριστοτέλους.

Όλα αυτά θα συζητηθούν στην αυριανή σύσκεψη με τους φορείς της πόλης και μετά την οριστικοποίηση της κανονιστικής απόφασης οι επαγγελματίες θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τα σχεδιαγράμματα και τις απαραίτητες υπεύθυνες δηλώσεις με βάση τις οποίες θα γίνουν και οι έλεγχοι από τα συνεργεία του δήμου από Δευτέρα.