Skip to main content

Αυξάνονται οι επίδοξοι μνηστήρες του δήμου Θεσσαλονίκης

Οι υποψήφιοι που πληθαίνουν στη Θεσσαλονίκη, οι εξελίξεις στη ΝΔ, όσα λέει ο Γιάννης Μπουτάρης και όσα πρέπει να κάνει ο δήμαρχος που θα αναλάβει.

 -Να δείτε που η απόσυρση Μπουτάρη από την κούρσα των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη αντί να οδηγήσει σε συνενώσεις, θα οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των υποψηφίων. Και να ήταν από την πλευρά της κεντροαριστεράς κάπως θα μπορούσε να το εξηγήσει κάποιος, αλλά εκεί που αυγατίζουν οι υποψηφιότητες είναι στην κεντροδεξιά. Εν αναμονή των αποφάσεων της ΝΔ οι επίδοξοι δήμαρχοι που συζητούν το ενδεχόμενο συμμετοχής με αυτόνομα ψηφοδέλτια γίνονται περισσότεροι. Τελικά δε θα είναι περίεργο να ανακοινωθεί και ο «εκλεκτός» της ΝΔ και να ακολουθήσουν κι άλλοι... Τους βλέπω τους ψηφοφόρους στον δήμο Θεσσαλονίκης να κουβαλούν καμιά εικοσαριά ψηφοδέλτια στην κάλπη. Και δεν είναι μία η κάλπη σ' αυτές τις εκλογές...

-Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μάκης Κυριζίδης, Χάρης Αηδονόπουλος, Γιώργος Ορφανός και Παναγιώτης Ψωμιάδης συνεχίζουν ακάθεκτοι και ανεξάρτητα, όπως δηλώνουν, από τις αποφάσεις της ΝΔ στην κούρσα των δημοτικών εκλογών στον κεντρικό δήμο Θεσσαλονίκης. Τις παρεμβάσεις τους στα δημοτικά πράγματα συνεχίζουν επίσης οι Δημήτρης Κούβελας, Νίκος Ταχιάος και Ανδρέας Παπαμιμίκος. Όποιος ξαναπεί ότι η ΝΔ δεν έχει στελέχη σ' αυτή την πόλη, να το σκεφτεί καλά. Τώρα γιατί όλα τα στελέχη ενδιαφέρονται για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχει πολλές εξηγήσεις. Μην τους τσουβαλιάζετε πάντως. Καθένας τους έχει την ξεχωριστή αξία του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Αν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους και να συστήσουν έναν ισχυρό πόλο; Μπα...

-Απολαυστική η αναφορά του Γιάννη Μπουτάρη στη θαλάσσια συγκοινωνία ή παράκτια, όπως ορθώς τη χαρακτηρίζει: «Όταν ξεκίνησε το 2010 είχα πει να βαφτίσουμε το πρώτο καραβάκι 'Σπύρος Βούγιας' γιατί ήταν δική του ιδέα. Από τότε πέρασαν οχτώ χρόνια. Ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί τίποτα κι όλα γίνονται με ρυθμό χελώνας. Όσες πιέσεις κι αν κάνουμε εμείς οι δήμαρχοι, πολλά εξαρτώνται από τα υπουργεία και τις δημόσιες υπηρεσίες. Είναι τόσο βραδυκίνητη η διαδικασία», λέει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ και στην Αναστασία Καρυπίδου. Αν σκεφτεί κάποιος ότι η ιδέα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1980 και επί τέσσερα χρόνια (που θεωρητικά «είναι όλα έτοιμα») μάς περνούν ψιλό γαζί όλοι, δε μιλάμε για βραδυκίνητη διαδικασία, αλλά για κοροϊδία.

-Υιοθετούμε το σχόλιο του Σταύρου Ανδρεάδη στο Facebook για τις γιγαντοαφίσες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Από τα πλέον εύστοχα: «Μεσ' την τρελή χαρά ο εθνικός μας σταρ SAKIS σκίζει τη χαρτοσακούλα, σε μια από τις αφίσες που γέμισαν την πόλη για να διαφημίσουν μια συναυλία, που έγινε στις 9 Νοεμβρίου. Αφίσες που τα κουρέλια τους θα μείνουν εκεί μέχρι να λιώσουν, η μέχρι να τα πετάξει ο επόμενος αφισοκολλητής. Μαζί με τον SAKIS και ο STELIOS (προσέξτε παρακαλώ πολύ τα λατινικά, που υποδηλώνουν, ότι και στη παγκοσμιοποίηση, άμα λάχει, δεν μασάμε...). Να σας πω κάτι; Πολύ περισσότερο από την ασχήμια της εικόνας με τρελαίνει αυτός ο μάγκικος τσαμπουκάς του τύπου "κάνω ότι θέλω, γιατί έτσι γουστάρω, και ξέρω ότι μου περνάει". Μια ρυπαρή χυδαιότητα έχει εδώ και καιρό απλωθεί στη καθημερινή ζωή της πόλης. Ο επόμενος Δήμαρχος μου ονειρεύομαι να είναι ένας αποφασιστικός άνθρωπος, που θα αδράξει μια μεγάλη μάνικα και θα καθαρίσει, μια και έξω, όλη αυτή την παρακμή, που υποβαθμίζει τη ζωή μας και την αξιοπρέπεια μας».