Skip to main content

Η αποσλαβοποίηση των Βαλκανίων και τι δεν καταλαβαίνουν οι Σκοπιανοί

Δεν έχουν αντιληφθεί οι Σκοπιανοί, ότι δεν υπάρχει γείτονας που θα μπορούσαν να στηριχθούν, όταν το κράτος τους θα βρίσκεται υπό αλβανική κυριαρχία;

Δεν έχω καμιά αμφιβολία, πως η «αποσλαβοποίηση» των Βαλκανίων σχεδιάστηκε και υποδαυλίστηκε από τους ισχυρούς κυρίως για να στερήσουν από την Ρωσία δεξαμενή Σλάβων, που λόγω ομοφυλίας θα αποτελούσε την Πέμπτη Φάλαγγα για επαναδιείσδυση των Ρώσων στα Βαλκάνια.

Ταυτοχρόνως, σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται ο «αποχριστιανισμός» της Ορθοδοξίας (μόνον στην Βουλγαρία και Ελλάδα λειτουργούν 70 περίπου «Εκκλησίες» διαφόρων δογμάτων και αιρέσεων), με ταυτόχρονη υποβοήθηση -δι’ αφθόνων δολαρίων- του ισλαμισμού, μέχρι σημείου οι παντελώς άθεοι Αλβανοί, να καθίστανται οι πλέον ριζοσπάστες μουσουλμάνοι (όποιος πληρώσει τα περισσότερα).
Επομένως στερείται η Ρωσία των δύο ισχυρών όπλων της, που καθιστούσε μεγάλη την επιρροή της στα Βαλκάνια: Τον Πανσλαβισμό και την Ορθοδοξία.

Οι ισχυροί, επομένως, εκμεταλλεύτηκαν την επιθυμία των Σλάβων των Σκοπίων και Βουλγαρίας να αναζητήσουν εθνική ταυτότητα κύρους, απαλλαγμένοι από τον αντιπαθή στην Δύση όρο «σλάβος», συνδεδεμένο με την «εχθρική», άρα κακή Ρωσία. Εκμεταλλεύτηκαν επίσης και τον καιροσκοπισμό πολιτικών, που με ακραίες φωνές μακράν του υγιούς εθνικισμού απέκτησαν ισχυρό ρεύμα στους ψηφοφόρους, και έτσι μέσα σε λίγες δεκαετίες οι μεν Σκοπιανοί έγιναν «Μακεδόνες», οι δε Βούλγαροι «Θράκες» (και για να μη μείνουν πίσω οι Αλβανοί, ανακάλυψαν άλλοι από αυτούς ότι είναι απόγονοι Ιλλυριών, άλλοι δε, λιγότεροι, ότι είναι κι αυτοί απόγονοι του Μ. Αλεξάνδρου, αφού η μητέρα του ως Ηπειρώτισσα ήταν… Αλβανίδα).

Δεν έχει καμιά σημασία ότι αυτές οι επιθυμίες δεν μπορούν στηριχθούν επιστημονικά. Μήπως οι ισχυροί, που καθορίζουν την μοίρα των λαών δεν γνωρίζουν ποια είναι η πραγματικότητα και ποιο είναι το μύθευμα; Οι ίδιοι το μεθόδευσαν για δημιουργία, όταν έρθει ο καιρός της «αυτόνομης» Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου, με κομμάτια αποσπώμενα από τις τέσσερις βαλκανικές χώρες.

Τα αμερικανικά στρατεύματα σε ασκήσεις τους στην περιοχή αυτούς τους χάρτες χρησιμοποιούν, και τέτοια σενάρια με διάφορες παραλλαγές επεξεργάζονται. Δεν είναι άγνωστα αυτά. Αυτός είναι και ο λόγος που εξ αρχής τάχθηκα αντίθετος με όλη αυτήν την προσπάθεια απόδειξης ότι «Η Μακεδονία είναι Ελληνική». Το γνωρίζουν οι ισχυροί -αλίμονο, τι είδους ισχυροί θα ήσαν αν αγνοούσαν τα αυτονόητα-, γι’ αυτό και τα ελληνικά επιχειρήματα έπρεπε -και πρέπει- να επικεντρωθούν σε γεωπολιτικές και γεωοικονομικές επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την πιθανή υλοποίηση των σχεδίων τους.

Οι Σκοπιανοί πολιτικοί, χρησιμοποιώντας τον «μακεδονισμό» κέρδισαν ψήφους, αλλά ένιοι και χρήμα, που ρέει άφθονο από τους Σκοπιανούς της Διασποράς (παλαιότερα δημοσιεύματα του σκοπιανού Τύπου είχαν ρεπορτάζ για τις συγκρούσεις των «ημετέρων σλαβομακεδόνων» που είχαν αφορμή την μοιρασιά).

Επί πλέον χρήμα και πολιτική ισχύς υπήρξε και από πλευράς του κ. Σόρος. Αναρωτήθηκαν άραγε οι Σκοπιανοί, ποιοι ήσαν οι λόγοι ανάμιξης του κ. Σόρος στην όλη υπόθεση; Είναι άραγε τόσο αφελείς να πιστεύουν στην «φιλάνθρωπη» διάθεσή του;

Δεν υπάρχει χώρα στα δυτικά Βαλκάνια που να μη έχει προβληματικές σχέσεις με τους γείτονες. Τέτοιου είδους σχέσεις, που οι συζητήσεις «στρογγυλής τράπεζας» δεν μπορούν να τις επιλύσουν, αλλά ούτε να αμβλύνουν τις διαφορές. Οι ισχυροί, ενισχύουν όλους τους μουσουλμανικούς λαούς -για τους λόγους που ανέφερα προηγουμένως-, η δε ιδιαίτερη υποστήριξη προς τους Αλβανούς είναι να κλείσουν το κενό που υπάρχει ακόμη στο μουσουλμανικό τόξο, ως ανάχωμα στην ρωσική κάθοδο στη Μεσόγειο, είτε εκ της Αδριατικής είτε εξ Αιγαίου. Η νότιος Βουλγαρία θα κυριαρχηθεί κι αυτή από μουσουλμανικό στοιχείο. Είναι θέμα χρόνου.

Δεν έχουν αντιληφθεί οι Σκοπιανοί, ότι δεν υπάρχει γείτονας στον οποίο θα μπορούσαν να στηριχθούν, όταν σε πολύ λίγα χρόνια το κράτος των Σκοπίων θα βρίσκεται υπό αλβανική κυριαρχία; (Αυτός είναι ο λόγος που επιμένω να μη υπογράψει η Ελλάδα καμιά συμφωνία. Λίγος καιρός απέμεινε όπου το ζήτημα με τα Σκόπια θα επιλυθεί μόνο του. Η αλβανική πλειοψηφία, δεν έχει φυσικά λόγο να αποκαλείται μακεδονική, από την στιγμή που ονειρεύεται την Μεγάλη Αλβανία).

Αυτά και πολλά άλλα που δεν επιτρέπει ο χώρος να αναπτυχθούν, δεν προβληματίζουν τους εχέφρονες Σκοπιανούς, ή φοβούνται να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις τους λόγω των αντιδημοκρατικών πρακτικών των κυβερνήσεών τους. Δεν βλέπουν δυστυχώς, ότι δεν είναι ανόητοι οι ισχυροί να επιδιώκουν την «Αιγαιακή Μακεδονία» για να την παραχωρήσουν τους Σκοπιανούς. Αν μελετούσαν την ιστορία, θα αντιλαμβάνονταν ποιοι και γιατί επιβουλεύονται εδώ και αιώνες ιδιαιτέρως την Θεσσαλονίκη.

Ο Μακεδών