Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
x

Η APPLE ΔΙΝΕΙ100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple θέλει να άρει τα συστημικά εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι έγχρωμοι και κυρίως οι Αφροαμερικανοί

Η Apple παρουσίασε σήμερα μια πρωτοβουλία για τη "φυλετική ισότητα και τη δικαιοσύνη", που χρηματοδοτεί με 100 εκατομμύρια δολάρια, μια απόφαση που λαμβάνεται την ώρα που οι αμερικανικές επιχειρήσεις και αρχές προσπαθούν να αντιδράσουν στο κύμα των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Apple, που έχει τη έδρα του στην Καλιφόρνια, θέλει να άρει τα "συστημικά εμπόδια" με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι έγχρωμοι, κυρίως οι Αφροαμερικανοί, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλός του Τιμ Κουκ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.

"Είτε είναι στην Apple είτε οπουδήποτε αλλού στην κοινωνία, το βάρος της αλλαγής δεν πρέπει να πέφτει στους ώμους αυτών που υποεκπροσωπούνται", δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Είναι πρωτίστως ευθύνη εκείνων που βρίσκονται σε θέσεις εξουσίας και επιρροής να αλλάζουν τις δομές για το κοινό καλό".

Μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από ασφυξία, από λευκό αστυνομικό, πριν από δύο εβδομάδες, πολλές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ και εκτός των συνόρων τους, ζητώντας να τερματιστεί η αστυνομική βία και γενικότερα ο "συστημικός ρατσισμός".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ