Skip to main content

Η απρόσμενη άνοδος DEB και Ουράνιου Τόξου στο Νότιο Αιγαίο

Το κόμμα της Άγκυρας, το DEB, από 15 ψήφους που είχε πάρει το 2014, τώρα πήγε στους 114! Πρόκειται για περίπου 8 φορές περισσότερες ψήφους.

Στη νεκρή ζώνη που χωρίζει τις ελεύθερες από τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο, και ελέγχεται από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP), υπάρχουν χωράφια τα οποία έχουν σπείρει Ελληνοκύπριοι γεωργοί. Τα χωράφια αυτά με άδεια του ΟΗΕ τα καλλιεργούσαν οι Ελληνοκύπριοι και ανέμεναν τον θερισμό.

Ωστόσο από προχθές μπήκαν στη νεκρή ζώνη Τουρκοκύπριοι με τη συνοδεία Τούρκων στρατιωτών και θερίζουν την σοδειά των Ελληνοκυπρίων. Στο δε Αιγαίο οι Τούρκοι κλέβουν τις ψαριές των Ελλήνων ψαράδων. Αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει τις συζητήσεις για λήψη Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη με τους Τούρκους… Σα να λέμε να έχεις εμπιστοσύνη στις υποσχέσεις του Α. Τσίπρα.

Τον Τσίπρα δεν θα τον εκδιώξουν από την πολιτική οι αντίπαλοί του αλλά οι σύντροφοί του. Αν μελετούσε την ιστορία του κομμουνιστικού κόμματος, θα διαπίστωνε ότι για να μη χρεωθεί το κόμμα τις ήττες "ξωπέταγε" τους ηγέτες του, στους οποίους καταλόγιζε την ευθύνη.

Την μια μέρα τους αποθέωνε, και την άλλη τους χαρακτήριζε πράκτορες του εχθρού. Μ’ αυτόν τον τρόπο πλήρωνε ο ηγέτης τα λάθη του κόμματος και σώζονταν οι υπόλοιποι. Ώσπου να έρθει και αυτών η σειρά.

Οι σλαβόφωνοι του Ουράνιου Τόξου, που πήραν 6.000 ψήφους, υποστηρίζουν ότι είναι δύσκολο με αυτές τις συνθήκες στην Ελλάδα να αναδείξουν έναν ευρωβουλευτή. Δικαιολογούνται, ότι ο αριθμός των ψήφων δεν είναι σημαντικός, αλλά με τη συμμετοχή αυτή δείχνουν στο ευρωπαϊκό κοινό ότι υπάρχει "μακεδονική μειονότητα".

Μπιλ Κλίντον και Μαντλίν Ολμπράιτ στο Κοσσυφοπέδιο στα 20 χρόνια απόσχισης από τη Σερβία. Εκτός από τον Κλίντον την ημέρα, που οι Αλβανοί αποκαλούν Ημέρα Απελευθέρωσης, την 12η Ιουνίου, αναμένεται να παραβρεθεί και η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μαντλίν Ολμπράιτ. Μάλιστα η Ολμπράιτ είχε δώσει την ώθηση για την έναρξη των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ κατά στόχων της σερβικής επικράτειας.

Εκεί στην Θράκη, ένα πρέπει να είναι το σύνθημα στις αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές. "Μαύρο", σε όσους προσκυνούν τον Τούρκο Πρόξενο. Κι ας έχουν την υποστήριξη του κόμματός τους.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο Βελιγράδι, η Μπράναμπιτς, πρωθυπουργός της Σερβίας, χρησιμοποίησε σκληρές λέξεις για τους Αλβανούς, λέγοντας «έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που κατέβηκαν από το βουνό. Για αυτούς είναι το ίδιο αν υπάρχει πόλεμος ή όχι και αυτό με ανησυχεί».

Ο Μπεχγκιέτ Πατσόλι, ΥΠΕΞ του Κοσόβου, δήλωσε ότι «στη διάρκεια της θητείας μου ως επικεφαλής της διπλωματίας δεν θα επιτρέψω στην επικεφαλής του σερβικού εκτελεστικού οργάνου να εισέλθει στο Κοσσυφοπέδιο, εφ’ όσον διακατέχεται από αυτή την ρατσιστική ιδεολογία».

Στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου το κόμμα της Άγκυρας, το DEB, από 15 ψήφους που είχε πάρει το 2014, τώρα πήγε στους 114! Πρόκειται για περίπου 8 φορές περισσότερες ψήφους. Προφανώς ο "καρκίνος" της Θράκης έκανε μετάσταση κι εκεί… Αξιοπρόσεκτο επίσης πως το γνωστό Ουράνιο Τόξο πήρε 107 ψήφους, ενώ στις προηγούμενες εκλογές δεν υπήρχε καν. Τα μελετάει κάποιος αυτά;

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι και καθηγητής Νομικής. Λέγεται ότι δεν θα δεχθεί τις Συριζαίικες αλλαγές στην Δικαιοσύνη. Από το λέγεται μέχρι να το πράξει, υπάρχει απόσταση. Το ίδιο λέγαμε και με τη συμφωνία των Πρεσπών. Πλείω ιδείν εν τω μέλλοντι.