Skip to main content

Η Αριστερά του Ευρωπαϊκού Νότου εναντίον του κερδοσκοπικού κεφαλαίου

Τη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Νότου δεν θα αφήσουν τις δυνάμεις τoυ κερδοσκοπικού κεφαλαίου να συρρικνώσουν κοινωνικές κατακτήσεις», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσί
Τη βεβαιότητα ότι οι δυνάμεις της Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Νότου «ξεκινάμε μια δύσκολη, αλλά πολύ σημαντική προσπάθεια, με στόχο να μην αφήσουμε τις δυνάμεις τoυ κερδοσκοπικού κεφαλαίου να συρρικνώσουν κοινωνικές κατακτήσεις που εδώ και δεκαετίες κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας με σημερινές δηλώσεις του στη Μαδρίτη.

«Οι λαοί του ευρωπαϊκού Νότου», πρόσθεσε, «θα βγουν στην αντεπίθεση και θα απαιτήσουν από την ΕΕ, απ΄ όλους όσους κέρδιζαν και θέλουν να αντιμετωπίσουν την κρίση ως ευκαιρία, να κάνουν πίσω και να δώσουν τη δυνατότητα στους λαούς να ζήσουν με προοπτική ευημερίας».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι επαφές του με την πορτογαλική και την ισπανική Αριστερά καταλήγουν σε έναν κοινό τόπο, ότι υπάρχει εναλλακτική διέξοδος από την κρίση, με την κοινωνία όρθια και όχι ισοπεδωμένη και αυτή την προοπτική θα αναδείξουν με κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα.

Ο ΓΓ του ΚΚ Ισπανίας Χοσέ Λουίες Σεντέγια, σε δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα δύο κόμματα θα παλέψουν μαζί, ώστε να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση.

Ο Εθνικός Συντονιστής της Ενωμένης Αριστεράς Ισπανίας, Κάγιο Λάρα, σε δήλωσή του ανέφερε ότι έχει τη σιγουριά και εμπιστοσύνη ότι τα κόμματα της Αριστεράς θα συνεχίσουν να δουλεύουν μαζί για να αντισταθούν στην κρίση, «την οποία μας έχουν επιβάλει οι κερδοσκοπικές αγορές, οι κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ, τα συντηρητικά κόμματα αλλά και τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται σοσιαλδημοκρατικά».

«Είμαι σίγουρος πως με κοινές δράσεις οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, στην Ισπανία και τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ θα μπορέσουμε να αντισταθούμε στις λύσεις που προτείνουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση, ώστε να μην την πληρώσουμε εμείς οι εργαζόμενοι που δεν τη δημιουργήσαμε», πρόσθεσε.