Skip to main content

Παγκόσμια Ημέρα AIDS: Η Αριστοτέλους φόρεσε κόκκινο κορδελάκι (vids)

Μία... ενημερωτική γιορτή έχει στηθεί από το πρωί μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας HIV/AIDS

Πλήθος δράσεων υλοποιεί και φέτος το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας HIV/AIDS, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Δεκεμβρίου.

Μία... ενημερωτική γιορτή έχει στηθεί από το πρωί μπροστά από τον κινηματογράφο Ολύμπιον στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου διάφοροι φορείς μοιράζουν έντυπο υλικό, προφυλακτικά και δώρα στους περαστικούς.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν μουσικά και χορευτικά δρώμενα, κάνοντας έτσι την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για το AIDS και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, πιο προσιτή σε μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, υλοποιείται εκστρατεία δρόμου σε κεντρικές οδούς της πόλης, με φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ και της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ να ενημερώνουν Θεσσαλονικείς και επισκέπτες. Στις 19.30 το βράδυ, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αφή των κόκκινων κεριών, που θα σχηματίζουν το κόκκινο κορδελάκι (red ribbon), διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης για το AIDS, ενώ η εκδήλωση θα διαρκέσει μέχρι τις 22.00.

Στο σημείο μάλιστα παρευρέθηκε και ενημερώθηκε και η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) και υποψήφια δήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Υλοποιούμε και φέτος την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για το AIDS. Θα πρέπει να ευαισθητοποιούμε τους πολίτες να ασχοληθούν παραπάνω με το ζήτημα, έστω και για μία ημέρα, γιατί η γνώση είναι δύναμη», επισήμανε η κ. Μαρία Σιδηροπούλου, γιατρός και προϊσταμένη στο τμήμα δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συντονιστής στο Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Φέτος, η ενημερωτική παρέμβαση υλοποιείται με τη συμμετοχή του Τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι.Θ., της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Τμήματος Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», του «ThessCheckpoint», του «Κέντρου Ζωής» και της HelMSIC (Hellenic Medical Students’ International Committee).