Skip to main content

Η Αρμενία συμμετείχε για πρώτη φορά στη Philoxenia

Οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τα στελέχη του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου, κ.α.

Η Αρμενία συμμετείχε για πρώτη φορά στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Οι εμπορικοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τα στελέχη του Τμήματος Τουριστικής Ανάπτυξης του Επιμελητηρίου και να εξοικειωθούν με την Αρμενία και τις ταχέως αναπτυσσόμενες προοπτικές της χώρας ως τουριστικού προορισμού. Ιδιαίτερη βάση δόθηκε στην παρουσίαση ολοκαίνουριων ξενοδοχείων, στα αξιοθέατα αρχαιολογικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, στην αρμενική γαστρονομία και τα αρμενικά κρασιά που γίνονται όλο και πιο γνωστά σε  παγκόσμιο επίπεδο. Στη Philoxenia παρουσιάστηκαν τα διεθνούς φήμης μπράντι Αραράτ, οι πασίγνωστες ετικέτες της αρμενικής οινοποιίας Nayan Tapan και Karas ενώ την παράσταση έκλεψαν τα περίφημα κρασιά Aramé που είναι εξολοκλήρου φτιαγμένα από φρούτα όπως ρόδι, δαμάσκηνο και βύσσινο.

Ανάμεσα σε μια σειρά από δρώμενα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης ξεχώρισε η χορευτική ομάδα "Μασίς" του συλλόγου Χαμασκαΐν που έδωσε έναν ιδιαίτερο τόνο χορεύοντας σε παραδοσιακούς αρμενικούς ρυθμούς ενθουσιάζοντας εκθέτες κι επισκέπτες.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, το περίπτερο της Αρμενίας τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος δήλωσε για μια ακόμη φορά τη στήριξη κάθε πρωτοβουλίας για τη σύσφιξη των ελληνοαρμενικών σχέσεων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κρασιά της Αρμενίας, ο Αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Ορθοδόξων Αρμενίων Σεβασμιότατος κ. Κεγάμ, ο Επίσκοπος της Αρμενικής Εκκλησίας Θεσσαλονίκης Πανοσιολογιότατος κ. Στεπανός, ο Πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητος Θεσσαλονίκης κ. Αρτούρ Αμπραχαμιάν και πλήθος διπλωματών μεταξύ των οποίων οι πρόξενοι της Ιορδανίας, της Σλοβακίας, της Κύπρου, του Μαρόκου, του Περού, της Γεωργίας, του Λουξεμβούργου και της Φιλανδίας.

Η παρουσία της Αρμενίας στη Philoxenia οργανώθηκε από το Ελληνοαρμενικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος σε συνεργασία με το Armenian Tourism Development Foundation και του State Tourism Committee του Υπουργείου Οικονομικής Ανάπτυξης της Αρμενίας. Η συμμετοχή στη Philoxenia έλαβε χώρα  υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αρμενίας στην Ελλάδα.