Skip to main content

Η αρχή μιας νέας εποχής

Τον «νέο» ΠΑΟΚ είδαμε προχτές στα πηγάδια, αφού χωρίς τους Βιερίνια και Κοντρέρας έχασε πολύ από την δυναμική του, τόσο από την μέση και μπρος αλλά και στα μετόπισθεν..

Τον «νέο» ΠΑΟΚ είδαμε προχτές στα πηγάδια, αφού χωρίς τους Βιερίνια και Κοντρέρας έχασε πολύ από την δυναμική του, τόσο από την μέση και μπρος αλλά και στα μετόπισθεν..
Με τον Γλύκο ξανά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μπόλονι παρουσίασε μια ενδεκάδα λίγο πολύ αναμενόμενη με μοναδικό ερωτηματικό αν θα ξεκινούσε ή όχι ο Ρομπέρ..
Η Ξάνθη από την άλλη με σημαντικό σερί νικών, επέλεξε να προσεγγίσει το παιχνίδι αρκετά συντηρητικά, με τον Μαρκόφσκι στην κορυφή της επίθεσης και τους Μαρσελίνο και Πόυ στις πτέρυγες.
Ο Ουζουνίδης εύκολα διάβασε το μονότονο παιχνίδι του ΠΑΟΚ , δεν δυσκολεύτηκε να προσαρμόσει την ομάδα του πάνω σε Αθανασιάδη κατά πρώτο λόγο και Σαλπιγγίδη κατά δεύτερο.
Ο Μπόλονι από την πλευρά του δείχνει να μην εμπιστεύεται ούτε και μετά την φυγή Βιερίνια , τον Γάλλο Ρομπέρ, αυτός βέβαια στα 5 λεπτά που αγωνίστηκε τον διέψευσε και ο Ρουμάνος έσπευσε να το παραδεχτεί..

Ο Μπόλονι χρησιμοποίησε τον Σαλπιγγίδη στα αριστερά, και αυτό ήταν που εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ και έκανε εύκολη την ζωή στην αμυντική γραμμή της Ξάνθης..
Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καν την στοιχειώδη ανάπτυξη από δεξιά με τους Σνάουτσνερ και Φωτάκη, και έτσι μοιραία εκδήλωσε τις επιθέσεις του μόνο από αριστερά , χωρίς φαντασία και πλουραλισμό στην επίθεση...

Ακόμα και η δεύτερη αλλαγή του Μπόλονι ήταν λάθος..Ο Ίβιτς, με όλα τα υπέρ και τα κατά, είναι αυτή την στιγμή μαζί με τον Γκαρσία, οι μοναδικοί χαφ του ΠΑΟΚ που μπορούν να περάσουν μια κάθετη μπάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.
Με την αλλαγή του ο Μπόλονι έχασε και σε ποιότητα και σε εμπειρία.Ο Γιάννου που πέρασε στην θέση του δεν πρόσφερε στην ανάπτυξη ,ούτε όμως έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά...κάτι που κατάφερε έστω και στα πέντε λεπτά που αγωνίστηκε ο Ρομπέρ, με δύο πολύ καλές σέντρες, έδειξε ότι ήταν επιβεβλημένη η παρουσία του νωρίτερα στο παιχνίδι.

Το επιθετικό πρόβλημα βεβαίως παραμένει, αυτό υπήρχε και όσο ήταν ο Βιργινία βεβαίως, αλλά τώρα θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να βρει  λύσεις αξιόπιστα και άμεσα, καθώς έχασε το απρόβλεπτο και την φαντασία στης επίθεση που του προσέφερε ο Πορτογάλος.
Βεβαίως , η προσήλωση και η εμμονή στο παρελθόν θα ήταν ότι χειρότερο για τον ΠΑΟΚ, πρέπει να βρει νέα αγωνιστική ταυτότητα, είναι σίγουρο ότι αυτό δεν γίνεται απο την μια στιγμή στην άλλη, ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα με τις ομάδες που παίζουν κλειστά, όπως έκανε η Ξάνθη,  και από δω και πέρα πιστεύω ότι αυτό θα φανεί ακόμη περισσότερο..

Ο Μπόλονι δεν έχει πολλές επιλογές, καλείται να βγάλει την ομάδα από μία πολύ δύσκολη καμπή, θεωρώ ότι πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη σε όλους και σαφώς η βοήθεια από την διοίκηση αυτή την στιγμή είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία, αν θέλουν στον ΠΑΟΚ να έχουν βλέψεις για μια πετυχημένη χρονιά και αν θέλουν να μην πετάξουν λευκή πετσέτα από τώρα..

Στον Άρη τώρα μόνο θετικό η νίκη και οι τρεις βαθμοί, αντιστροφή της ψυχολογίας προς το καλύτερο, πράγμα που φάνηκε στο πρώτο μισάωρο όπου ο Άρης πέτυχε το γκολ, αλλά από κει και πέρα , η ομάδα πρέπει να δουλέψει περισσότερο, είναι το μόνο που μπορεί να κάνει, η ψυχολογία από μόνη της ποτέ δεν έφερε επιτυχίες και μακροχρόνια αποτελέσματα, πήρε βαθιά ανάσα η ομάδα και πιστεύω ότι χρειάζεται άμεσα λύση στο θέμα προπονητή , αν θέλουν στον Άρη να ελπίζουν να σώσουν την χρονιά..
Από την πλευρά τους τα Γιάννινα, είναι φανερό ότι στερούνται επιλογών, ο Αναστασιάδης έχει περιορισμένες λύσεις, χτες παρουσιάστηκε βελτιωμένη η ομάδα του, ειδικά στο δεύτερο μέρος και προσωπικά πιστεύω ότι θα παλέψει βασιζόμενος στην σκληρή δουλειά για να σώσει την χρονιά