Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΝΗΜΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Η εξωτερική πολιτική του δημάρχου Θεσσαλονίκης, η... απαγωγή του Μαδούρο από τους Τούρκους και η αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Δεν είναι αλήθεια αυτό που είπε ο Μπουτάρης, ότι δεν ασκεί πολιτική -εξωτερική θα εννοούσε-, αλλά συνηθίσαμε. Εξωτερική πολιτική άσκησε με το να αποκαλεί τα Σκόπια με το ψευδώνυμο Μακεδονία, εξωτερική πολιτική άσκησε μιλώντας στα Σκόπια κάτω από πινακίδα που έγραφε Μacedonia, εξωτερική πολιτική άσκησε ευρισκόμενος στην Β. Ήπειρο σε εγκαίνια μνημείου που έφερε την οθωμανική ονομασία της Θεσσαλονίκης.

Αλλά και εξωτερική πολιτική άσκησε η αντιδήμαρχός του αποκαλώντας την Β. Ήπειρο… Νότια Αλβανία, εξωτερική πολιτική ήταν η πρόταση για τοποθέτηση ανδριάντα του Κεμάλ, όπως και για μετονομασία της Εθνικής Αμύνης σε Χαμιδιέ… και μύρια άλλα. Και αυτή η εξωτερική πολιτική που άσκησε ο Μπουτάρης, ας αναλογιστεί αν εξυπηρέτησε την Ελλάδα.

Τρέχα Αλέξη, μάς παίρνουν οι Τούρκοι και τον Μαδούρο! Σύμφωνα με είδηση της επίσημης κυβερνητικής εφημερίδας της τουρκικής κυβέρνησης, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικόλα Μαδούρο, φτάνει στην Άγκυρα, όπου θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν και στη συνέχεια θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Έρχεται στην Τουρκία και δεν έρχεται στην Ελλάδα. Γιατί; Φέρ’ τον εδώ για να γίνει παλλαϊκή υποδοχή από όλες προστατευόμενες περίεργες ομάδες του κόμματος. Να στείλουμε κι ένα μήνυμα στον Τραμπ, ότι αν πειράξει τον Μαδούρο θα έχει να κάνει μαζί μας. Αρκεί να του στείλουμε την Αυλωνίτου να βγάλει έναν λόγο στην Ουάσιγκτον, και ο Τραμπ θα παραδοθεί αμέσως.

Άκου τώρα απορία… Ρωτούν σε ποια χώρα οι πολίτες πληρώνουν τέλη για εκπομπές που έχουν % τηλεθέαση; Μα φυσικά στην χώρα της αριστερόστροφης λογικής. Σε ποια σοβαρή χώρα δεν θα είχε παραιτηθεί από ευθιξία ο αρμόδιος υπουργός, που υποχρεώνει τους πολίτες σε χαράτσι για υπηρεσία ανύπαρκτη. Στην ουσία δηλαδή, πληρώνουμε αναγκαστικά για να είναι βολεμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και του περίγυρου. Αυτό κι αν είναι "ηθικό πλεονέκτημα".

Δήλωσε ο Φίλης σε συνέντευξή του: «Σέβομαι την εκκλησία, αλλά δεν σέβομαι τα φαινόμενα μιας τζιχαντικής αντιμετώπισης. Και τέτοια υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να κόψουν κεφάλια, αλλά έχουμε διχαστικό και εμφύλιο λόγο. Λόγο εμφυλίου μίσους».

Ο Φίλης δεν διαβάζει "Αυγή" για να καταλάβει τι είναι διχαστικός λόγος; Δεν παρακολουθεί τι λένε οι σύντροφοί του; Δεν έχει καθρέπτη στο σπίτι του;

"Αυτοί που δεν θέλουν την αξιολόγηση είναι αυτοί που λουφάρουν, αλλά αυτοί είναι λίγοι", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν είναι μόνον αυτοί. Αλλά και όσοι προσλήφθηκαν αναξιοκρατικά από όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, υπάρχουν όμως και πολλοί που δεν είναι βέβαιοι ότι θα είναι αξιοκρατική η αξιολόγηση. Ποιοι θα αξιολογήσουν;

Τέσσερις μήνες παρέμεινε ως υπουργός Εσωτερικών ο Ντριτάν Ντεμιράι, απόστρατος διοικητής των ειδικών δυνάμεων, και παραιτήθηκε ανακαλύπτοντας ότι η χώρα κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες. Κατέθεσε ότι οι συμμορίες υποστηρίζονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (το οποίο κυβερνά και του οποίου ήταν υπουργός) και ότι υπάρχει αμοιβαίο συμφέρον -κόμματος και συμμοριών- αλληλοσυμπληρούμενο, με τις συμμορίες να υποστηρίζουν ανοιχτά τον προεκλογικό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα.

Και δεν τα είπε μόνον ο Αλβανός, αλλά και ο Αμερικανός πρεσβευτής στα Τίρανα, μίλησε για 20 εγκληματικές οικογένειες που κυβερνούν την χώρα. Δεν στέκεται καλά στη θέση του ο Ράμα, ο οποίος αιφνιδίως αναχώρησε για Ουάσιγκτον, ενώ ήταν εκεί προ εβδομάδος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ