Skip to main content

Η ατάκα του Μητσοτάκη για την επίσκεψη Τσίπρα στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Άρωμα... Θεσσαλονίκης είχε η δευτερολογία του πρωθυπουργού, καθώς έκανε καυστική αναφορά για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Μετρό της πόλης

Και λίγο από... Θεσσαλονίκη είχε η σημερινή κόντρα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, στη συζήτηση για την ελληνική οικονομία.

Αμέσως μετά την πρωτολογία του κ. Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι διέκρινε «ένταση και εκνευρισμό» από την πλευρά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μάλλον ο αέρας της Θεσσαλονίκης που χθες επισκεφθήκατε δεν βοήθησε στη διάθεσή σας, ίσως γιατί στο Μετρό της Θεσσαλονίκης σάς υποδέχθηκαν όχι μουσαμάδες, αλλά εργοτάξιο», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον σταθμό Βενιζέλου.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε ομιλία του στη Βουλή για την οικονομία, ο κ. Τσίπρας παρουσιάζει μια κατάσταση όπως την παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, «ιδιαιτέρως ωραιοποιημένη». «Δεν έχετε απαντήσει, αφού τα πράγματα πήγαιναν τόσο καλά, τον Ιούλιο του 2019 γιατί χάσατε με σχεδόν 10 μονάδες;» διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε: «Αν τα πράγματα σήμερα πάνε τόσο άσχημα όσο τα παρουσιάζετε, γιατί η εικόνα της κοινωνίας, όχι μόνο στις δημοσκοπήσεις, αλλά με βάση τον δείκτη εμπιστοσύνης, είναι τελείως διαφορετική από την εικόνα που παρουσιάζετε;».

«Τα μαθήματα από την προηγούμενη διακυβέρνησή σας και την ετυμηγορία της κάλπης δεν τα πήρατε» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για «απεγνωσμένη προσπάθεια» του κ. Τσίπρα να εμφανιστεί «ως υπέρμαχος αυτών που εσείς διαλύσατε», τη μικρομεσαία τάξη, που, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ φορολόγησε βάναυσα και οδήγησε κατάσταση απελπισίας.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η αξιοπιστία μιας οικονομίας μετριέται με πολλούς τρόπους. Όπως υπογράμμισε, «ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης, εκτινάχτηκε μετά τις εκλογές. Υπάρχει κι ένα πολύ αντικειμενικό μέτρο σύγκρισης. Πώς οι αγορές αποτιμούν την πορεία της οικονομίας. Οι αγορές μάς δανείζουν και πρέπει να μας δανείζουν με λογικό επιτόκιο, για να χρηματοδοτούμε ένα μεγάλο χρέος που επί των ημερών σας αυξήθηκε. Βγήκατε με κόστος δανεισμού 3,9%. Η Ελληνική Δημοκρατία σε συνθήκες πανδημίας δανείστηκε με επιτόκιο 1,57%. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς σας περί της συνολικής πορείας της οικονομίας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.