Σάββατο 25 Μαΐου 2019
x

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΑΠΟ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ(ΦΩΤΟ)

Το νέο μυθολογικό πάρκο «Ηρακλής- 12 Άθλοι» ανοίγει τις πύλες του στις 30 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου

Έναν από τους μεγαλύτερους ήρωες της Αρχαίας Ελλάδας, που έγινε παγκόσμιο σύμβολο, τον Ηρακλή θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι, μέσα από τρισδιάστατα εκθέματα με κίνηση και ήχο, στο νέο θεματικό πάρκο της ΔΕΘ – Helexpo.

Το νέο μυθολογικό πάρκο «Ηρακλής- 12 Άθλοι» ανοίγει τις πύλες του στις 30 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο 1 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου και μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2019 οικογένειες, παιδιά και συνοδοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των βαθμίδων θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

Μέσα σε ένα χώρο 2.500 τ.μ. θα ξετυλίγονται όλοι οι μύθοι του ανυπέρβλητου ήρωα, τόσο σε σωματική όσο και σε ψυχική δύναμη.

Το κορυφαίο μυθολογικό θεματικό πάρκο υλοποιήθηκε από τη ΔΕΘ-Helexpo σε συνεργασία με τους Dream Workers, την Eksagon Exhibitions και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείο Τουρισμού.

Οι 12 Άθλοι του Ηρακλή, ένα από τα σημαντικότερα τμήματα της Ελληνικής Μυθολογίας, με τους θεούς, τους ημίθεους, τις νύμφες, τα θηρία, τους θνητούς, τις πλεκτάνες, τις διαμάχες, τα κατορθώματα, ζωντανεύουν σε έναν ιδιαίτερο και μοναδικό χώρο, με ρομποτικά, τρισδιάστατα εκθέματα, με ήχο και κίνηση, που κάνουν την επίσκεψη στο θεματικό πάρκο ανεπανάληπτη και αξέχαστη εμπειρία.

Η διαδρομή τους περνά μέσα από ένα εντυπωσιακό μουσείο και την τεράστια «Αίθουσα των Άθλων» με τους θεούς, τους ημίθεους, τα θηρία, τις σκληρές μάχες και τα κατορθώματα του Ηρακλή, ενώ στο τέλος όλοι μπορούν να κατακτήσουν τον 13ο Άθλο και τα παιδιά να κερδίσουν ένα ξεχωριστό συλλεκτικό δώρο.

Όπως εξήγησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το στέλεχος των Dream Workers, κ. Γρηγόρης Αβανίδης, στο μουσειακό κομμάτι του πάρκου θα γίνεται μια γενικότερη αναφορά στην ελληνική μυθολογία, αλλά και στη γέννηση, την ενηλικίωση και τα κατορθώματα του Ηρακλή όσο μεγάλωνε.

Στο δεύτερο σκέλος του πάρκου θα δίνονται πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του Ηρακλή, όπως π.χ. για το ύψος του και το μέγεθος της πατούσας του. Στο πάρκο θα υπάρχει μουσειακή προσέγγιση των άθλων, οι οποίοι στη συνέχεια θα ζωντανεύουν σε ένα θεματοποιημένο περιβάλλον.

«Έχουμε ταξιδέψει μέχρι την Ασία για την κατασκευή των τρισδιάστατων, ρομποτικών μηχανημάτων που υπάρχουν στο πάρκο» σημείωσε με τη σειρά του ο επικεφαλής της Eksagon Exhibitions, κ. Σταύρος Κωνσταντινίδης, τονίζοντας πως ο επισκέπτης θα αισθάνεται σαν να είναι Ηρακλής, χωρίς όμως να κινδυνεύει.

Τη δική του «πινελιά» στο πάρκο προσθέτει και ο δημοφιλής Γιάννης Σερβετάς, γνωστός και πολύ αγαπητός κυρίως για το πηγαίο και ευφυές χιούμορ του. Η δική του διακριτική «παρέμβαση» στα κείμενα του σεναρίου πρόσθεσε μια έντονη δόση χιούμορ.

Την επίβλεψη, την εκπαιδευτική εγκυρότητα και τα κείμενα του θεματικού πάρκου και μουσείου έχει αναλάβει μια μεγάλη επιστημονική και δημιουργική ομάδα.

Η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του πάρκου και καθηγήτρια φιλόλογος, κα Δήμητρα Μήττα, τόνισε πως μαζί με το περιπετειώδες και το μυθώδες του πάρκου, έχει γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί η περιπέτεια του ανθρώπου μέσα από τους άθλους ενός ήρωα.

Μετά την υποδοχή των επισκεπτών στον χώρο, δημιουργούνται μικρές ομάδες με επικεφαλής κάποιον «εμψυχωτή», ο οποίος οδηγεί τους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια της περιήγησης.

Ήδη, πάνω από 10.000 παιδιά από σχολεία της Βόρειας Ελλάδας έχουν κλείσει την επίσκεψη τους στο πάρκο και οι κρατήσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, όπως ανέφερε ο Κυριάκος Ποζρικίδης διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo.

Στη συνδρομή της ΜΕΒΓΑΛ στο θεματικό πάρκο αναφέρθηκε η αναπληρώτρια διευθύντρια πωλήσεων Ελλάδος της εταιρείας, κα Μαριάννα Χατζάκου, η οποία έκανε γνωστό ότι η γαλακτοβιομηχανία θα δίνει ένα αναμνηστικό λεύκωμα για τον Ηρακλή σε όλους τους μικρούς επισκέπτες.

Την απόφαση της ΔΕΘ-Helexpo να συνεχίσει να επενδύει στη βιομηχανία παραγωγής θεματικών πάρκων υπογράμμισε τέλος ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής.

Το πάρκο θα εγκαινιάσει επίσημα στις 12 Οκτωβρίου η υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά.Εισιτήρια – Ωράριο λειτουργίας

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: γενική είσοδος 7 €/άτομο, οικογενειακό (2 γονείς με 2 παιδιά) 22€, οργανωμένα groups και σχολικές εκδρομές 6 €/άτομο, άνεργοι (μόνο Παρασκευή με επίδειξη κάρτας ανεργίας) 4€, ενώ τα παιδιά κάτω των 3 ετών μπαίνουν δωρεάν. Προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo.

Ωράριο λειτουργίας
Δευτέρα έως Πέμπτη:    09:00  – 13:00
Παρασκευή:                 09:00  – 13:00 & 17:00 – 21:00
Σάββατο:            11:00  –  20:00  
Κυριακή:            11:00 – 19:00

*τελευταία είσοδος στο πάρκο 50 λεπτά πριν το κλείσιμο

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε και στο www.herculespark.gr.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ