Skip to main content

Η Attica Bank συμμετέχει ως χορηγός στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

Ως χορηγός στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας συμμετέχει η Attica Bank - Θα διεξαχθεί από τις 27 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου

H Attica Bank συμμετέχει ως χορηγός στον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 27 Απριλίου μέχρι την 1η Μαΐου σε πέντε περιφερειακές ενότητες και σε εννέα δήμους της χώρας.

Πρόκειται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Attica Bank, «για το μεγαλύτερο ποδηλατικό αγώνα, παγκοσμίου εμβέλειας και σημασίας, που πραγματοποιείται στη χώρα μας ξανά μετά από 10 χρόνια, αναδεικνύοντας το άθλημα της ποδηλασίας αλλά και τη χώρα μας σε διεθνή κλίμακα».
 
Κατά την παρουσίαση της διοργάνωσης ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Δημιουργούμε ένα τεράστιο αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό γεγονός στην πατρίδα μας. Προτεραιότητα του ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας είναι μαζί με την ανάπτυξη της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα να μπουν και τα θεμέλια στην ελληνική κοινωνία να εμπεδώσει μία ποδηλατική συνείδηση σημαντική σε μια περίοδο κλιματικής και ενεργειακής κρίσης. Η αθλητική αποκέντρωση που επιτελεί η διοργάνωση λαμβάνοντας χώρα σε  Κρήτη, Αττική, Στερεά, Θεσσαλία, Ήπειρο καθώς και σε 9 μεγάλους Δήμους με εκκινήσεις και τερματισμούς αποτελεί το μεγάλο στοίχημά της να αγκαλιάσει κάθε περιοχή και να αφήσει το οικονομικό αλλά και το οικολογικό της αποτύπωμα».
 
Παράλληλα, περισσότεροι από 1.000.000 πολίτες σε 14 πόλεις εκκινήσεων, τερματισμών και διέλευσης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ένταση του αγώνα καθώς και πάνω από 150 συνολικά παράλληλες εκδηλώσεις. Βασικοί σταθμοί του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδος θα είναι το Ηράκλειο, ο Άγιος Νικόλαος, το Ρέθυμνο και τα Χανιά στην Κρήτη, η Αθήνα και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο, η ΙΤΕΑ, οι Δελφοί, ο Θεσσαλικός κάμπος με την Καρδίτσα, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα και τέλος η Καλαμπάκα με τα Μετέωρα και τα Ιωάννινα όπου θα τερματίσουν οι αθλητές. «Ταυτόχρονα ενδιαφέρον θα έχουν οι παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για την προώθηση της αθλητικής και ποδηλατικής κουλτούρας αλλά και για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας μέσα από την ενεργοποίηση και των τοπικών κοινωνιών», συμπληρώνεται από την Attica Bank.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Attica Bank, κ. Κωνσταντίνος Μακέδος, υπογράμμισε «Πολιτισμός και αθλητισμός αποτελούν βασικές συνιστώσες της κοινωνικής υπευθυνότητας αλλά και της σύγχρονης εταιρικής ταυτότητας της Attica Bank. Η χώρα μας επανατοποθετείται στο χάρτη του παγκόσμιου αγωνιστικού ποδηλάτου με έναν αγώνα διεθνούς βεληνεκούς με τη συμμετοχή 22 ομάδων και 154 αθλητών από όλο τον κόσμο. Ένα διεθνές αθλητικό γεγονός με σπουδαίο πολιτιστικό, οικονομικό αλλά και περιβαλλοντικό αποτύπωμα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Στην Attica Bank είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε αυτήν την Εθνικής σημασίας διοργάνωση».