Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021
x

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΗΝΑ

Υφίστανται διαθέσιμα κονδύλια για το «Μετρό Θεσσαλονίκης» και για την Επέκταση της Γραμμής 3 από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση, σύμφωνα με την Αττικό Μετρό.

Ανακοίνωση σχετικά με το το Πρόγραμμα Επικοινωνιακής Προβολής του έργου «Μετρό Θεσσαλονίκης» και Επέκταση Γραμμής 3, Τμήμα «Χαϊδάρι-Πειραιάς» εξέδωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ, απαντώντας σε δημοσιεύματα τα οποία σχολίαζαν τις προηγούμενες ημέρες τη δαπάνη σχεδόν σε 1 εκατ. ευρώ για τη διαφήμιση των συγκεκριμένων έργων.

Συγκεκριμένα, η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε:

• Κάθε συγχρηματοδοτούμενο έργο τυγχάνει Επικοινωνιακής Προβολής με Κοινοτική δαπάνη. Για τον λόγο αυτόν υφίστανται διαθέσιμα κονδύλια ύψους 640.000€ για το «Μετρό Θεσσαλονίκης» και 450.000€ για την Επέκταση της Γραμμής 3, «Τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς», εξ ολοκλήρου από Ευρωπαϊκή Χρηματοδότηση.

• Η διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με την πρόσφατη απόφασή της διεκδίκησε και εξασφάλισε τη δέσμευση του συνόλου των χρηματοδοτήσεων αυτών, οι οποίες θα καλύψουν τις επικοινωνιακές ανάγκες των δύο αυτών έργων μέχρι το τέλος του 2023.

• Και η προηγούμενη διοίκηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. είχε εγκρίνει το Πρόγραμμα Επικοινωνιακής Πολιτικής του Μετρό Θεσσαλονίκης, ύψους 400.000€ για το 2018 και ύψους 400.000€ για το 2019 με σχετικές αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα το συγκεκριμένο πρόγραμμα εγκρίθηκε από τον τότε Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Ε. Κρέτσο, με την υπ’ αριθμ. 1520/2019 απόφασή του.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με την πρόσφατη απόφασή της καλύπτει – επιπλέον των προηγούμενων – και τις επικοινωνιακές ανάγκες του έργου της Επέκτασης της Γραμμής 3, Τμήμα «Χαϊδάρι-Πειραιάς», αξιοποιώντας το σύνολο των Ευρωπαϊκών πόρων για την Ελληνική Οικονομία.

Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. παραμένει προσηλωμένη στην εκτέλεση των έργων που έχει αναλάβει με διαφάνεια και υπευθυνότητα στη διαχείριση των οικονομικών πόρων, παρέχοντας πλήρη και ακριβή ενημέρωση για την πορεία τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ