Skip to main content

Η ατζέντα της εβδομάδας από 27 Σεπτέμβριο εώς 4 Οκτωβρίου

Γλυκό τριήμερο αφιερωμένο στη σοκολάτα ετοιμάζει η αυστριακή πρωτεύουσα ενώ οι Λονδρέζοι οργανώνουν έκθεση για το interior design

Choco Vienna, Βιέννη, 2-4 Οκτωβρίου

Οι φανατικοί της σοκολάτας θα απολαύσουν ένα πολύ γλυκό τριήμερο στην αυστριακή πρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο Haus der Industrie, όπου θα μπορέσουν να δουν και προπαντός να γευτούν μοναδικά σοκολατένια γλυκά από γνωστούς ζαχαροπλάστες, αλλά και να θαυμάσουν έργα τέχνης από σοκολάτα που ετοιμάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση.


Μέρα της επανένωσης της Γερμανίας, Βερολίνο, 3 Οκτωβρίου

Στις 3 Οκτωβρίου η Ανατολική και η Δυτική Γερμανία ενώθηκαν επίσημα σε ένα ενιαίο κράτος. Η μέρα αυτή αποτελεί εθνική εορτή και γιορτάζεται, πάντα με επίκεντρο την Πύλη του Βρανδεμβούργου, με σειρά εκδηλώσεων, συναυλίες, χορό και φυσικά φαγητό και άφθονη μπίρα.
Νέα της τουριστικής βιομηχανίας
Οι Βρετανοί τουρίστες επιστρέφουν στο Μεξικό, ύστερα από μια περίοδο κάθετης πτώσης στις κρατήσεις -που έφτασε στο 80%- λόγω του ιού της νέας γρίπης, προκαλώντας ζημιές δισεκατομμυρίων και απώλειες χιλιάδων θέσεων εργασίας σ’ έναν κλάδο που αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο αιμοδότη ξένου συναλλάγματος για τη χώρα. Η κυβέρνηση του Μεξικού "έτρεξε" μια τουριστική καμπάνια με τον τίτλο Vive Mexico που κόστισε 90 εκατομμύρια δολάρια για την εκ νέου προσέλκυση των τουριστών και την άρση των φόβων για την υγεία τους, που φαίνεται ότι σιγά σιγά αποδίδει καρπούς.

Οι άγγλοι φίλαθλοι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν την αγαπημένη τους εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο Μουντιάλ του 2010 που θα γίνει στη Νότιο Αφρική. Μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από το Euro 2008, 100.000 διψασμένοι φίλαθλοι αναμένεται να ταξιδέψουν στη Νότιο Αφρική με τις εταιρείες Thomson Sport, Thomas Cook, Keith Prowse και BAC Sport, που πήραν την άδεια των βρετανικών αρχών για πώληση τουριστικών πακέτων με εξασφαλισμένα τα εισιτήρια των αγώνων.


Business News

Decorex International, 27-30 Σεπτεμβρίου, Λονδίνο

Στους όμορφους χώρους του Royal Hospital Chelsea πραγματοποιείται η μεγάλη αυτή έκθεση αφιερωμένη στο interior design. Σχεδιαστές εσωτερικών χώρων, διακοσμητές και αρχιτέκτονες, έμποροι λιανικής κτλ. θα επισκεφτούν τους τομείς που είναι χωρισμένη η έκθεση: υφάσματα και ταπετσαρίες, έπιπλα, φωτιστικά, δάπεδα, αξεσουάρ και υπηρεσίες για ειδικές παραγγελίες. Ακόμη, στη διάρκεια των τεσσάρων ημερών διοργανώνεται σειρά σεμιναρίων με εισηγητές γνωστούς και επιτυχημένους επαγγελματίες του χώρου.


EAS Euro Attraction Show, Αμστερνταμ, 30 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση του είδους στην Ευρώπη. Επτά χιλιάδες επαγγελματίες - στελέχη θεματικών πάρκων, θαλάσσιων πάρκων αναψυχής, ζωολογικών κήπων, shopping centres, καζίνων, εταιρειών οργάνωσης συναυλιών κτλ. από 60 χώρες θα συναντηθούν για να ενημερωθούν για ό,τι νέο εμφανίζεται στη βιομηχανία του θεάματος και της αναψυχής.
 

Business Story
Off