Skip to main content

Σημαντικές επαφές Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη - Ποιους θα συναντήσει

Ολοένα και περισσότερο εμπλουτίζεται η ατζέντα των επαφών που θα έχει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ολοένα και περισσότερο εμπλουτίζεται η ατζέντα των επαφών που θα έχει στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί - κατά πάσα πιθανότητα - και με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντι Ράμα, μεταξύ 24 και 25 Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση βεβαίως δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, αλλά θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν «κλειδωμένη».

Θυμίζουμε ότι σας έχουμε ενημερώσει, από τότε που κλείδωσε, για τη συνάντηση και Μητσοτάκη και με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, αλλά και για τη συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την οποία, άλλωστε, επιβεβαίωσε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε εδώ στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της φετινής ΔΕΘ. Ωστόσο, θα πρέπει να προστεθεί και κάτι ακόμα:

Μολονότι γίνονται συνδυαστικές ενέργειες, σε Αθήνα και Ουάσιγκτον, προς τον παρόν δεν φαίνεται να έχει «κλειδώσει» οριστικά η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ. Δηλαδή, δεν έχει κλειδώσει ακόμα η σημαντικότερη από τις επιδιωκόμενες συναντήσεις του Έλληνα πρωθυπουργού κι αυτό γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και η ατζέντα του Αμερικανού προέδρου στη Νέα Υόρκη. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του, έχει ως αποτέλεσμα το ραντεβού αυτό να παραμένει ακόμα ανοικτό.