Skip to main content

Η αλλαγή στη ρητορική του Ράμα και ο επίκαιρος Θουκιδίδης

Τα συμπαθητικά λόγια του Ράμα προς τους Έλληνες, οι Τούρκοι που έκαναν σουρωτήρι τον εναέριο χώρο και ο πάντα επίκαιρος Θουκυδίδης.

Από τον Οκτώβριο μας έλεγαν ότι θέλουν να κλείσουν γρήγορα την β΄ αξιολόγηση. Μετά πήγαμε σε καταληκτική ημερομηνία την 5 Δεκεμβρίου. Τώρα πάμε για το Πάσχα (ο Σκουρλέτης μας ξαναδιαβεβαιώνει ότι θα κλείσει τέλος Ιανουρίου). Έτσι θα φέρει την ανάπτυξη η μνημονιακή κυβέρνηση. Και φυσικά, η αποτυχία της φέρνει επί πλέον μέτρα σε βάρος του λαού. Και συνεχίζει να διορίζει κολλητούς.

Πόσες φορές θα το σώσουν αυτό το κορίτσι; Έχει... σωθεί από βομβαρδισμούς στο Χαλέπι τουλάχιστον τρεις φορές μέσα στους τελευταίους μήνες και όλως τυχαίως και τις τρεις, οι διασώστες του μικρού κοριτσιού ήταν άτομα από τα λεγόμενα "Λευκά Κράνη" του Τζορτζ Σόρος. Αποτελούν ένα είδος εθελοντών της Αλ Κάιντα και των ανταρτών που πολλάκις έχουν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε παρόμοιες "fake διασώσεις".

"Έλληνες και Αλβανοί συζούν σαν αδέλφια" (όπως ο Κάιν και ο Άβελ; Κι αυτοί αδέλφια ήσαν), είπε ανερυθρίαστα ο Αλβανός πρωθυπουργός. Ουδείς ξέρει τι άλλαξε στην επιθετική προς την Ελλάδα ρητορική του Έντι Ράμα, ο οποίος με νέες του δηλώσεις ξέχασε τα περί... Ακρόπολης και Τσάμηδων και περιορίστηκε στα "συμπαθητικά λόγια" για τους Έλληνες.

Και ιδού το μνημείο υποκριτικού λόγου του Αλβανού: «Οι μειονότητες αυτής της περιοχής θα πρέπει να λάβουν ένα πολύ σαφές μήνυμα, το οποίο είναι το μήνυμα της κυβέρνησής μας, και σε αυτό αναφέρουμε ότι για εμάς, δεν υπάρχει καμία διαφορά αντίθετα, σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Όλο αυτό το σκηνικό οφείλεται σε πολιτικούς λόγους και μόνο, και εγέρθηκε με τεχνητό τρόπο, ώστε να πάρει φωτιά, η οποία θα μπορούσε να εξαπλωθεί στα μέσα ενημέρωσης, στις εφημερίδες, σε πολιτικούς κύκλους». Τελικά, μας κατάλαβαν όλοι και μας δουλεύουν χοντρά.

Ο γιος της Μάργκαρετ, μέσα στις πολλές πολιτικές αθλιότητες που διέπραξε, μάς φόρτωσε και με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) με τους Τούρκους, και φτάσαμε να κάνουμε κοινά υπουργικά συμβούλια. Τόση είναι η επιτυχία αυτών των μέτρων, ώστε εχθές έκαναν σουρωτήρι τον ελληνικό εναέριο χώρο, και με υπερπτήσεις προσομοίωσης βομβαρδισμού πάνω από ελληνικά νησιά. Τριανταπέντε συνολικά φορές τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς βέβαια καμία άδεια.

Τι θα έκαναν πολιτικοί μας αν είχαν ελληνική παιδεία (και καθαρή ελληνική συνείδηση); Θα διάβαζαν τον Θουκυδίδη, που σκόπιμα απέκλεισαν τον Επιτάφιό του από τα σχολεία, για να ευνουχίσουν και άλλο τον πατριωτισμό, που τόσο ενοχλεί τους μαρξιστές. [Αν ο Θουκυδίδης έλεγε βλακείες, τότε τα σοφά τα λέει ο Καρανίκας].

Συμβουλεύει λοιπόν ο Θουκυδίδης (σε μετάφραση Ελευθερίου Βενιζέλου): «Ει ξυγχωρήσετε και άλλο τι μείζον ευθύς επιταχθήσεσθε» (Αν υποχωρήσετε θα σας ζητήσουν αμέσως μετά κάτι μεγαλύτερο). «Ως φόβω και τούτο υπακούσαντες» (Διότι θα νομίσουν ότι από φόβο υποκύψατε). «Απισχυρισάμενοι δε σαφές αν καταστήσαιτε αυτοίς από του ίσου υμίν μάλλον προσφέρεσθαι» (Ενώ αν απορρίψετε αποφασιστικά τις αξιώσεις τους θα τους δώσετε να καταλάβουν μάλλον ότι οφείλουν να σας συμπεριφέρονται ως ίσοι προς ίσους).