Skip to main content

Η ΒΡ διαθέτει 20 δισ.δολ. για την πετρελαιοκηλίδα

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας, το ποσό των 20 δισ. δολ. που η ΒΡ θα καταθέσει σε ένα ταμείο για έξοδα καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας και αποζημίωσης των θυμάτων είναι «σημαντικό»
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν δήλωσε σήμερα ότι το ποσό των 20 δισ. δολ. που η ΒΡ θα καταθέσει σε ένα ταμείο για έξοδα καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού και αποζημίωσης των θυμάτων είναι «σημαντικό» και ότι ο όμιλος «διαθέτει τα μέσα» να πληρώσει.

«Η ΒΡ είναι μια πολύ ισχυρή επιχείρηση που απασχολεί πολύ κόσμο όχι μόνο εδώ αλλά και στις ΗΠΑ. Αποδέσμευσε ένα πολύ σημαντικό ποσό και έχει τη δυνατότητα να το κάνει», είπε ο υπουργός Οικονομικών απαντώντας σε ερώτηση του ραδιοφώνου BBC4.

Υπενθύμισε ότι η ΒΡ είναι «μια πολύ σημαντική επιχείρηση όχι μόνο για τη βρετανική οικονομία, αλλά και για την αμερικανική και θέλουμε να έχει επιτυχίες και να συμπεριφέρεται σωστά για το καλό όλων», είπε.

Χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι η ΒΡ είναι μια «ισχυρή και βιώσιμη εταιρία και ότι είναι προς το συμφέρον όλων να παραμείνει έτσι».

Τα διευθυντικά στελέχη του ομίλου Βritish Ρetroleum που κλήθηκαν στο Λευκό Οίκο, δέχτηκαν χθες ο όμιλος να διαθέσει ποσό 20 δισ. δολ. για να αποζημιώσει τα θύματα της πετρελαιοκηλίδας, η οποία δεν σταματά να εξαπλώνεται ανοικτά των αμερικανικών ακτών.