Skip to main content

Η Χαλκιδική παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τα Επετειακά έτη Αριστοτέλη

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής προγραμματίζει ένα πρωτότυπο τουριστικό προϊόν το οποίο βασίζεται στη θεωρία του Αριστοτέλη.

Ένα πρωτότυπο τουριστικό προϊόν βασισμένο στη θεωρία του Αριστοτέλη προγραμματίζει να αναπτύξει ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών ετών από την γέννηση του Έλληνα φιλοσόφου.

Οι δράσεις, που ξεκίνησε πέρσι με αφορμή την υποψηφιότητα θα συνεχιστούν σε συνεργασία με φορείς όπως το Υπουργείο Τουρισμού, τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, το Δήμο Αριστοτέλη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη Marketing Greece και μεγάλα τουριστικά γραφεία της Ελλάδος και του εξωτερικού μέσα από σύγχρονα διαδραστικά εργαλεία επικοινωνίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι η UNESCO θέλοντας να τιμήσει τον σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο Αριστοτέλη ανακήρυξε τα έτη 2016-2017 ως «έτη Αριστοτέλη» με αφορμή  την επέτειο των 2.400 ετών από τη γέννηση του πρώτου γνήσιου επιστήμονα της ανθρωπότητας.

Κατόπιν πρότασης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και του σχετικού αιτήματος που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, o Διεθνής Οργανισμός για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες και την Επικοινωνία αποφάσισε να συνδέσει το όνομα του με την επέτειο της συμπλήρωσης των δυο χιλιάδων τετρακοσίων χρόνων από τη γέννηση του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο του προγράμματος των επετειακών ετών.

Ο Αριστοτέλης, γεννημένος στα Αρχαία Στάγειρα της Χαλκιδικής αποτέλεσε σημείο αναφοράς με σημαντική επιρροή που τον κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων προσωπικοτήτων  της παγκόσμιας ιστορίας όλων των εποχών μαζί με τον δάσκαλο του, τον Πλάτωνα, και τον μαθητή του, τον Μέγα Αλέξανδρο. Το έργο του, πολυσχιδές, εκτεταμένο και συστηματικό, έγινε αντικείμενο μακρόχρονης μελέτης σε όλο τον κόσμο.

Ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και ένα σπουδαίο γεγονός για τη Χαλκιδική, τη γενέτειρα του Αριστοτέλη αποτελεί η ανακήρυξη της επετείου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Χαλκιδική θα αποτελέσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τα επόμενα δύο χρόνια και θα δώσει τη δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες της να ζήσουν μία ξεχωριστή εμπειρία μέσα από μία σειρά δράσεων και εκδηλώσεων.