Skip to main content

Η χαρά του Τσίπρα στην Κέρκυρα και το σκίτσο Αρκά για τις παραιτήσεις

Οι δηλώσεις Τσακαλώτου, τα εντυπωσιακά στοιχεία που παρουσιάζει ο ΣΕΒ, τα δημοσιεύματα του Guardian και η σημασία της αρχαίας ελληνικής επιστήμης.

Έχει την εξήγησή του που εμφανίστηκε χαρούμενος στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός. Όχι επειδή ξεπούλησε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ -όπως ο ίδιος έλεγε ως αντιπολίτευση- αλλά επειδή γιόρταζε τα 150 χρόνια του Κεφαλαίου του Μαρξ. Μπορεί για σύμπασα την ανθρωπότητα να αποτελεί πλέον μουσειακό έκθεμα, αλλά για τον Αλέξη αποτέλεσε κινητήριο μοχλό, από την εποχή των ανίδρωτων καταλήψεων.

Γράφεται συνεχώς ότι ο Τσακαλώτος θα φύγει από την κυβέρνηση. Δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Ευκλείδης και Αλέξης αλληλοσυμπληρώνονται. Ο Ευκλείδης μιλά τα ελληνικά, όπως ο Αλέξης τα εγγλέζικα. Έχουν βρει το κοινό τους σημείο.

Πήδησε 7χρονο παιδάκι από τον πρώτο όροφο του σχολείου του και τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά. Αν συνέβαινε σε ιδιωτικό σχολείο, θα ακούγαμε σήμερα για τους άπληστους επιχειρηματίες που δεν διστάζουν να βάζουν σε κίνδυνο τα παιδιά μπροστά στο κέρδος.

Όμως, το γεγονός συνέβη σε δημόσιο σχολείο, και προφανώς κανείς δεν θα ζητήσει ευθύνες ούτε από τον μηχανικό που σχεδίασε σχολείο χωρίς κάγκελα στα παράθυρα, ούτε από αυτόν που το παρέλαβε, ούτε από αυτούς που βάζουν πιτσιρίκια στον πρώτο όροφο.

Εντυπωσιακό στοιχείο από τον ΣΕΒ: Οι φόροι κάθε εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα συντηρούν τρεις δημόσιους υπαλλήλους ή μη εργαζόμενους! Και δεν μου είπε ούτε ένας ευχαριστώ.

Καινοτόμησε το δημόσιο και ζήτησε από τους διαδηλωτές μεταλλωρύχους να πληρώσουν την σπασμένη πόρτα. Τους χρέωσε με το ποσόν των 979,60 ευρώ. Οι μεταλλωρύχοι έβαλαν αμέσως το χέρι στην τσέπη και τα πλήρωσαν! Συμφωνώ απόλυτα με αυτήν την ενέργεια. Από την στιγμή που κάποιος ζημιώνει το Δημόσιο, να πληρώνει, και όχι να πληρώνω εγώ.

Αλλά, πείτε μου βρε συντρόφια, θα το κάνετε αυτό και στα προστατευόμενά σας «παιδιά», που το βρήκαν παιχνίδι να τα σπάνε καθημερινά; Τους πιάνετε, τους αφήνετε, και την άλλη μέρα πάλι τα ίδια;. Ζητήσατε ποτέ αποζημίωση για τις ζημιές; Και για όλες τις καταστροφές φυσικά που κάνουν οι πάσης φύσεως ψευτόμαγκες διαδηλωτές;

Θα μου πεις, οι μισοί που καταστρέφουν και συλλαμβάνονται είναι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες, πού να ψάχνεις τώρα… Να πληρώσει ο Μουζάλας, η Χριστοδουλοπούλου κι όλοι οι υπέρμαχοι των ανοιχτών συνόρων. [Άσε που η μισή ΕΥΠ και η μισή Ασφάλεια ασχολούνται μόνον μ’ αυτούς, μπας και προλάβουν τα μη χειρότερα].

Ο Guardian μεταδίδει ότι έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα πολυτελούς… μετανάστευσης με Σύρους πρόσφυγες να καταφθάνουν στην Ευρώπη μέσα σε χλιδάτες θαλαμηγούς. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, τη «λύση» αυτή επιλέγουν κυρίως γιατροί, δικηγόροι και καθηγητές πανεπιστημίων, ενώ αγαπημένος τους προορισμός φαίνεται να είναι η Βρετανία, στην οποία φτάνουν αμέσως διασχίζοντας όλη τη Μεσόγειο.

Τέτοιους ήθελε να έρχονται ο Μάρδας, αλλά ατύχησε επικοινωνιακά όπως το παρουσίασε. Και γιατί να 'ρθουν στην Ελλάδα, την ώρα που φεύγουν οι Έλληνες; Φεύγουν από ένα αυταρχικό καθεστώς, για να έρθουν σε ένα ημισοβιετικό;

«Οι παραιτήσεις γίνονται ή για λόγους υγείας ή για λόγους ευθιξίας, αλλά οι χοντρόπετσοι έχουν και πολύ καλή υγεία... Οπότε μην περιμένετε!», ήταν το μήνυμα του σκιτσογράφου Αρκά.

Είπε ο Τζορτζ Μπηντλ, βραβείο Νόμπελ Φυσικής: «Όταν γνωρίσουμε σε βάθος την αρχαία ελληνική επιστήμη και μελετήσουμε τις προτάσεις της, θα μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερα βήματα στην κατανόηση του Σύμπαντος και των μυστικών του». [Εμάς δεν μάς ενδιαφέρουν οι Έλληνες επιστήμονες. Έχουμε τον Μαρξ].