Skip to main content

Η «Chinatown» έρχεται... στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

To θρυλικό φιλμ νουάρ του Ρομάν Πολάνσκι θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 12 Ιουλίου στο πλακόστρωτο του λιμανιού.

Η... Chinatown πάει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Τη "μεταφορά" της θρυλικής ταινίας ανέλαβε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με πρόθεση τη δημιουργία νέων "ανοιχτών" κινηματογραφικών εμπειριών στο κοινό της πόλης.

Το αριστουργηματικό φιλμ νουάρ Chinatown του Ρομάν Πολάνσκι, με τους Τζακ Νίκολσον, Φέι Ντάναγουεϊ και Τζον Χιούστον, θα προβληθεί με ελεύθερη είσοδο, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016, στο πλακόστρωτο του Λιμανιού, με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.

Το Chinatown μας μεταφέρει στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '30, όπου ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ προσλαμβάνεται από τη σύζυγο ενός επιχειρηματία για να εξιχνιάσει μία υπόθεση μοιχείας. Στην πορεία, θα βρεθεί μέσα σε μία μυστηριώδη δίνη απληστίας, απάτης, διαφθοράς και δολοφονιών. Με το υποδειγματικό σενάριο του Ρόμπερτ Τάουνι, που θεωρείται από πολλούς ως το καλύτερο στην ιστορία του σινεμά, η ταινία συγκέντρωσε έντεκα υποψηφιότητες για Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά το Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Η προβολή, που πραγματοποιείται την ερχόμενη Τρίτη 12 Ιουλίου, σε συνεργασία με τον ΟΛΘ και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, του Δήμου Καλαμαριάς και εταιρείας catering, θα αρχίσει στις 21.30.