Skip to main content

Η Χρύσα Γεωργιάδου - Γρανούζη νέα α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ

Η Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη απέσπασε στην τελική ψηφοφορία 21 ψήφους έναντι 11 του Γ. Ηλιάδη, που ήταν επίσης υποψήφιος.

Η Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη είναι η πρώτη γυναίκα Α’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Η εκλογική διαδικασία, που αφορούσε μυστική ψηφοφορία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, έγινε το απόγευμα και αφορούσε την πλήρωση της θέσης του Α’ Αντιπροέδρου, μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Ηλιάδη, που υποβλήθηκε την 27η Μαΐου 2020.

Η κ. Γεωργιάδου- Γρανούζη, την εκλογή της οποίας πρότεινε ο Μιχάλης Ζορπίδης, απέσπασε στην τρίτη και τελική ψηφοφορία 21 ψήφους έναντι 11 του κ. Ηλιάδη, που ήταν επίσης υποψήφιος, ενώ στην κάλπη βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.

Τα μέλη του Δ.Σ. που έχουν εκλεγεί με την παράταξη «Αλληλεγγύη» απείχαν της ψηφοφορίας.

Στην πρώτη της δήλωση μετά την εκλογή της η κ. Γρανούζη ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ. για την εμπιστοσύνης τους και τα διαβεβαίωσε ότι θα εργαστεί «με ζήλο με στόχο να βελτιώνεται διαρκώς το ΕΕΘ και να αποτελεί όλο και σημαντικότερο σύμμαχο στην καθημερινή μάχη που δίνει στο πεδίο της ιδιωτικής οικονομίας ο επαγγελματίας, ο αυτοαπασχολούμενος, ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας».

«Η εκλογή μου έρχεται σε μία δύσκολη συγκυρία για την Αγορά και την Εθνική Οικονομία. Μέσα σ’ αυτήν δεν μετράνε τα λόγια. Μετρά η δράση με πρόγραμμα και ενότητα και για τα στοιχεία αυτά δεσμεύομαι ενώπιον σας», τόνισε η νέα Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Θ.

Ποια είναι η νέα Αντιπρόεδρος

Η Χρύσα Γεωργιάδου –Γρανούζη είναι αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας από το 1986, οπότε δραστηριοποιείται στις οικογενειακές επιχειρήσεις που διαθέτει με τον σύζυγο της Γιάννη Γρανούζη.

Από το 2011 εκλέγεται διαρκώς μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε πρώτη σε ψήφους στον Τομέα των Υπηρεσιών. Με την ιδιότητα αυτή συμμετείχε στη Διοικητική Επιτροπή του ΕΕΘ, ενώ από το 2017 είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ΔΣ.

Είναι Μέλος του Δ.Σ.  του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και Μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας του Οργανισμού  Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Επιχειρηματική δραστηριότητα

Η Χρύσα Γεωργιάδου – Γρανούζη από το 1986 διαθέτει την επιχείρηση «Altero Accessorize», μία δυναμική εταιρία παραγωγής και δερματίνων ειδών και αξεσουάρ το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της οποίας εξάγεται.

Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις παραγωγής δερματίνων ειδών που διατηρούν το παραγωγικό και μεταποιητικό τους έργο στη Βόρειο Ελλάδα και δεν έχουν μεταφέρει τις δραστηριότητες τους στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Παράλληλα, από το 2005 δραστηριοποιείται και στον τομέα του τουρισμού διατηρώντας τον πολυχώρο αναψυχής «Κτήμα Λίκνο» στο Λευκοχώρι Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν καλαίσθητο χώρο εστίασης, ψυχαγωγίας και φιλοξενίας κοινωνικών, επιχειρηματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα είναι Μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών  Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.), μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού  Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών (ΕΕΔΕΓΕ) και μέλος του  Εμπορικού Συλλόγου Λαγκαδά.

Είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Γρανούζη και έχει δύο κόρες την Κορίνα και τη Λυδία.