Skip to main content

Η CISCO θέλει να δημιουργήσει Κέντρο Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη

Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε σε Κέντρο Καινοτομίας και Κέντρο Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη, είπε ο διευθυντής για αγορές στην Ελλάδα

Την προθυμία της CISCO να επενδύσει 10-12 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη, αρκεί η κυβέρνηση να της εξασφαλίσει τις εγκαταστάσεις – ένα κτήριο περίπου 1000 τετραγωνικών – για τη στέγασή του, γνωστοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής της εταιρείας για τις αγορές της Ελλάδας, της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Μάλτας, Αντώνης Τσιμπούκης.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης, που διοργάνωσε στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ η CISCO, με την υποστήριξη της “Lever-Σύμβουλοι Ανάπτυξης ΑΕ”, ο κ. Τσιμπούκης τόνισε: “Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας και ενός Κέντρου Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων στη Θεσσαλονίκη”.

Διευκρίνισε δε, ότι το Κέντρο θα αναπτύσσει τεχνολογίες για τις έξυπνες πόλεις, αλλά και για το Ίντερνετ των Πραγμάτων (ΙοΤ), καθώς και ειδικές εφαρμογές για τον αγροτικό τομέα και γενικά για πελάτες σε αναζήτηση προηγμένων υπηρεσιών. Στο κέντρο θα λειτουργούν επίσης τμήματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων, τα οποία θα απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, συμπεριλαμβανομένων των ανέργων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος των εκδηλώσεων, που διοργανώνει το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στην 84η ΔΕΘ.