Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

Η COSMOTE TV ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΤΟΥ 62ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πανελλήνια πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ «Ο Ερμής κράτησε την αναπνοή του: Η Μάχη της Κρήτης», σε παραγωγή COSMOTE TV, την Παρασκευή 12/11

Η COSMOTE TV είναι ο Μεγάλος Χορηγός του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας έμπρακτα τον κορυφαίο ευρωπαϊκό κινηματογραφικό θεσμό για 6η συνεχή χρονιά. Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 4 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 14 Νοεμβρίου, όπου θα απονεμηθούν και τα βραβεία των διαγωνιστικών τμημάτων. Εκεί, η COSMOTE TV θα προσφέρει, για μία ακόμη χρονιά, το χρηματικό έπαθλο για το Ειδικό Βραβείο της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για την Καλύτερη Σκηνοθεσία «Χάλκινος Αλέξανδρος», που διεκδικούν οι ταινίες του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, θα προβληθούν 197 ταινίες σε φυσικούς χώρους (αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Μακεδονικόν), ενώ 144 ταινίες θα είναι διαθέσιμες διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας στο https://online.filmfestival.gr/. Η αυλαία του 62ου ΦΚΘ θα ανοίξει με την ταινία «Το γεγονός (L’Événement)» της Οντρέ Ντιγουάν, που κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Η ταινία θα κάνει Α’ τηλεοπτική προβολή στην Ελλάδα, αποκλειστικά στην COSMOTE TV, μετά την έξοδό της στις αίθουσες. Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου με την προβολή της ταινίας «Παρίσι, 13ο Διαμέρισμα (Les Olympiades)» του Ζακ Οντιάρ.

Από το πλούσιο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ξεχωρίζουν, μεταξύ άλλων, το μεγάλο αφιέρωμα στο μοντάζ, με τίτλο «Κόψε κάτι: Το μοντάζ και τα μυστικά του», η πρωτότυπη εικαστική έκθεση «Ο κανόνας του παιχνιδιού», που βασίζεται στο ομώνυμο κινηματογραφικό αριστούργημα του Ζαν Ρενουάρ, αλλά και δυναμικές δράσεις, βραβεία και συνεργασίες που φιλοξενούνται στην Αγορά.  

Για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ φιλοξενούνται 3 διαγωνιστικά τμήματα και περισσότερα βραβεία. Συνολικά 14 ταινίες συμμετέχουν στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα, 12 ταινίες στο τμήμα «Γνωρίστε τους Γείτονες» και 11 ταινίες στο «ριζοσπαστικό» τμήμα >>Film Forward.  

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τις δράσεις του 62ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, εδώ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ