Skip to main content

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζει τις απειλές στο πρόσωπο του πρύτανη του ΑΠΘ

Δεν υπάρχει χώρος για βία και παραβατικότητα στα πανεπιστήμια, αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, που επιμένει στην κατάργηση του ασύλου

Ως «το πρώτο απόστημα που σπάει οδηγώντας το Πανεπιστήμιο σε καλύτερες μέρες», χαρακτηρίζει την λήξη της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό» η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και σε ανακοίνωσή της αναφέρεται στις απειλές που δέχεται τις τελευταίες μέρες ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου.

«Βλέποντας το επαναστατικό τους όνειρο να καταρρέει, οι ίδιοι γνωστοί άγνωστοι δεν δίστασαν αν απειλήσουν με το χυδαιότερο τρόπο τη ζωή του Πρύτανη του ΑΠΘ, ο οποίος στοχοποιήθηκε απλώς ζητώντας και επικροτώντας το αυτονόητο: ένα σύγχρονο, ασφαλές Πανεπιστήμιο», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιες βαρβαρότητες, ελπίζουμε, όμως, πως θα είναι η τελευταία. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταδικάζουμε απερίφραστα τις απειλές προς το πρόσωπο του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και καλούμε όλες τις δημοκρατικές παρατάξεις να κάνουν το ίδιο».

Παράλληλα, τονίζεται πως «δεν υπάρχει πια χώρος για τη βία και την παραβατικότητα στα Πανεπιστήμια. Η κατάργηση του ασύλου ανομίας, μια πάγια πρόταση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έγινε πραγματικότητα και τώρα είναι η στιγμή να πάρει σάρκα και οστά».