Skip to main content

Η DataScouting στη διεθνή αγορά λογισμικού με τo Technopolis Cluster

Στο «Technopolis Cluster» συμμετέχουν 30 δυναμικές εταιρείες πληροφορικής της Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων και η DataScouting

Η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδήλωση με θέμα τη λειτουργία ενός cluster ανάπτυξης λογισμικού, με το διακριτικό τίτλο «Technopolis Cluster» - «lndustry Led Software Development Cluster of Thessaloniki».

Στο «Technopolis Cluster» συμμετέχουν 30 δυναμικές εταιρείες πληροφορικής της Θεσσαλονίκης -  μεταξύ των οποίων και η DataScouting - με συνολικό τζίρο 357 εκατ. ευρώ, εξαγωγές σε περισσότερες από 25 χώρες και προσωπικό άνω των 3.000 εργαζομένων. To Technopolis Cluster αποτελεί το πρώτο ιδιωτικό πάρκο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Η DataScouting, ως ιδρυτικό μέλος του Technopolis Cluster, συμμετείχε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 η διοίκηση της Τεχνόπολης. Οι στόχοι του cluster παρουσιάστηκαν παρουσία του καθηγητή Ιωσήφ Σηφάκη, δημιουργού του cluster λογισμικού της Γκρενόμπλ, μέλους της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών και κατόχου του βραβείου Turing.  Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση όλων των μελών, με τη DataScouting να εκπροσωπείται από τον ιδρυτή της εταιρίας, κ. Σταύρο Βολογιαννίδη.  

To «Technopolis Cluster», σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, έχει όραμα να αναδειχθεί ως ένας ανταγωνιστικός, σε παγκόσμιο επίπεδο, συνεργατικός σχηματισμός, ο οποίος θα συμβάλλει στην έξυπνη, βιώσιμη, εξωστρεφή και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη των επιχειρηματικών μελών του, καθώς και όλων των παραγόντων αλυσίδας αξίας του ευρύτερου οικοσυστήματος του, με σκοπό την ανάδειξη της βιομηχανίας λογισμικού σε στρατηγικό κλάδο για τη Θεσσαλονίκη, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ελλάδα».

Σχετικά με τη DataScouting

Η DataScouting είναι μία εταιρεία παροχής και ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογικών υπηρεσιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών με εξειδίκευση στην ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων για εταιρίες και οργανισμούς media monitoring, βιβλιοθήκες, αρχεία και μουσεία, και εταιρίες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Σοφία Καρακεβά, CMO, soka@datascouting.com