Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

Η ΔΕΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟΠΤΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ

Δραματικές είναι πλέον οι εξελίξεις στην Χαλυβουργική, καθώς χθες βράδυ διεκόπη, με απόφαση του ΑΔΜΗΕ, η ηλεκτροδότηση της επιχείρησης, λόγω χρεών

Στο... σκοτάδι βυθίστηκε η ιστορική βιομηχανία Χαλυβουργική, λόγω των ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 31,4 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ.
 
Συγκεκριμένα, στις 23:59 της Δευτέρας, ο επιτηρητής του ΑΔΜΗΕ βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Χαλυβουργικής στην Ελευσίνα και προχώρησε στη διαδικασία που επιφέρει η επανενεργοποίηση από τη ΔΕΗ των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης της βιομηχανίας, θέτοντας και τυπικά τέλος στη λειτουργία της, αφού η παραγωγική της δραστηριότητα είχε σταματήσει από το 2015.        
 
Η επανενεργοποίηση της άρσης εκπροσώπησης, η οποία σημαίνει πως η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της ΔΕΗ, έγινε χθες, καθώς έληξε η περίοδος χάριτος που είχε δοθεί χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση μεταξύ των δύο πλευρών για τη διευθέτηση των ανεξόφλητων οφειλών ρεύματος της βιομηχανίας. Μάλιστα οι εκπρόσωποι της Χαλυβουργικής είχαν ενημερωθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και δύο εβδομάδες για τα συσσωρευμένα χρέη αλλά και για τη μη πληρωμή των τρεχόντων λογαριασμών της εταιρείας.  
 
Το απόγευμα της Κυριακής προκλήθηκε σύγχυση, καθώς κυκλοφόρησαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι η βιομηχανία ακόμη και μετά την ενεργοποίηση των συνεπειών της άρσης εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ, μπορεί να τροφοδοτηθεί με ρεύμα απευθείας από το σύστημα. Ωστόσο, η βιομηχανία δεν προετοίμασε τη διαδικασία που απαιτείται για να ενταχθεί στο σύστημα ηλεκτροδότησης ως αυτοτροφοδοτούμενη.
 
Στο μεταξύ, όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ε. Παναγιωτάκης, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της, η ΔΕΗ σκοπεύει να προβεί σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλόμενων ποσών από τη Χαλυβουργική. Ο ίδιος χαρακτήρισε μάλιστα ανεπαρκή την πρόταση της εταιρείας να καταβάλει 500.000 ευρώ έναντι των οφειλών που έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο ημέρες ο Κ. Αγγελόπουλος είχε προαναγγείλει το τέλος της λειτουργίας της Χαλυβουργικής, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ