Skip to main content

Η Deutsche Boerse για εξαγορά του Χρηματιστηρίου της Βαρσοβίας

Η γερμανική Deutsche Boerse ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που υπέβαλε υποψηφιότητα για την εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της κεντρικής Ευ
Η γερμανική Deutsche Boerse ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που υπέβαλε υποψηφιότητα για την εξαγορά πλειοψηφικού μεριδίου στο Χρηματιστήριο της Βαρσοβίας, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της κεντρικής Ευρώπης.

Οι London Stock Exchange Group, NYSE Euronext και Nasdaq OMX, οι οποίοι είχαν επίσης προσκληθεί για διαπραγματεύσεις, δεν υπέβαλαν τελικές προσφορές έως τις 6 Νοεμβρίου, ημερομηνία λήξης της προθεσμίας. Επίσης, η Πολωνία δέχθηκε δεσμευτικές προσφορές για μειοψηφικά μερίδια από την έχουσα έδρα στη Βαρσοβία, τράπεζα Bank Pekao και από την πορτογαλική Banco Espirito Santo de Investimento.

Μετά από προσεκτική εξέταση της προσφοράς θα ξεκινήσουμε επίσημες διαπραγματεύσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Πολωνίας.
Η Πολωνία πουλά το 74% του χρηματιστηρίου. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μετοχών της Πολωνίας ανέρχεται σε 130 δισ. δολάρια και είναι η τρίτη μεγαλύτερη μετά τη Ρωσία και την Τουρκία στην περιοχή των αναδυόμενων χωρών της Ευρώπης. Υπάρχουν περισσότερες από 470 επιχειρήσεις που διαπραγματεύονται στην κύρια αγορά και την NewConnect, πλατφόρμα για μικρές επιχειρήσεις.