Skip to main content

Η διαμάχη για τα νέα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και το αίτημα του δημάρχου Λαγκαδά

Η παρουσίαση της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Περιφέρεια στο Μέγαρο Μουσικής και η συμβολή Γαλαμάτη στην εκδήλωση για τον Ν. Βακάλη.

-«Δηλητηριώδης» φεϊσμπουκική ανάρτηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα δια του παραδείγματος. Τα νέα ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ, που έχουν στοχοποιηθεί από πολλούς πολίτες στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο τα επικριτικά σχόλια, έχουν μπει στο στόχαστρο και του δημοτικού συμβούλου. Για όσους απορούν τι μπορεί να κάνει η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης για το φαινόμενο, ο κ. Ζέρβας απαντά εμμέσως. Με αλβανικό παράδειγμα. Τι έκαναν δηλαδή στο δήμο Τιράνων! Εκεί, όπως μας πληροφορεί, «καλλιτέχνες μεταμόρφωσαν τα ΚΑΦΑΟ σε καβαλέτα, απεικονίζοντας γνωστούς και αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων». Επίσης, ο δήμος Τιράνων έχει ξεκινήσει διάφορες στρατηγικές δράσεις εξωραϊσμού, δημιουργώντας, όπως σημειώνει ο κ. Ζέρβας, την εταιρία διακόσμησης, που είναι υπεύθυνη για την αισθητική της πόλης, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στην αρχιτεκτονική, καθαριότητα και αισθητική των δημόσιων κτηρίων, των μουσείων, των δρόμων και των υπαίθριων χώρων. «Με μια απλή κίνηση, χαμηλού κόστους και υψηλής αισθητικής απόδοσης, δίνουν χρώμα στο γκρίζο της καθημερινότητας. Από παντού μπορούμε να διδαχθούμε!», καταλήγει ο κ. Ζέρβας. Αρκεί να ενδιαφερόμαστε και να μην το παίζουμε υπεράνω παντογνώστες, προσθέτουμε εμείς.

-«Φωτιά» μαθαίνουμε έχει πάρει ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης. Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου, από την Τρίτη είναι από μόνη της ικανή να προκαλέσει τεράστια κινητοποίηση. Χώρια που παίζουν τα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο και μια σειρά από εκδηλώσεις, τις οποίες τρέχει ο δήμαρχος. Και μέσα σε όλα τρέχει και η διαβούλευση για το φυσικό αέριο, ταυτόχρονα με τα έργα στους δρόμους του Λαγκαδά. Τα έργα προφανώς και είναι σημαντικά, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η διαβούλευση στην οποία έχει εμπλακεί ο δήμος, διότι αφενός έχει να κάνει με την εξασφάλιση της επάρκειας του φυσικού αερίου στο δήμο και κυρίως με τη διασφάλιση της τιμής. Σε τέτοιες εποχές άλλωστε αυτό είναι το πλέον κρίσιμο για τους πολίτες. Ο κ. Καραγιάννης έχει ήδη ζητήσει ίδια τιμή για το Λαγκαδά με αυτή που ισχύει για το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

  -Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και όλος ο μηχανισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που ασχολείται με τον κύριο μοχλό ανάπτυξης του τόπου εδώ και πολλά χρόνια, το ΕΣΠΑ, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης τα έργα που έγιναν και γίνονται στους επτά νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας με ευρωπαϊκά κονδύλια. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ουσία κάνει ένα δημόσιο απολογισμό της διαχείρισης των ευρωπαϊκών κονδυλίων από την Περιφέρεια και ρίχνει στο... τραπέζι όλα τα έργα που έχει υλοποιήσει με τα οφέλη που έχουν αυτά για τους πολίτες. Δεν είναι μια απλή εκδήλωση, καθώς θα παρουσιαστούν τα επίσημα στοιχεία από την υλοποίηση του ΕΣΠΑ, με τη σφραγίδα της ΕΕ. Μάλιστα, η δημόσια λογοδοσία Τζιτζικώστα δε γίνεται σε προεκλογική περίοδο, οπότε αποφεύγονται και τα όποια κακόπιστα σχόλια περί πολιτικής εκμετάλλευσης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας και θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό, ανοιχτό για το κοινό. Όλα στο φως...

-Μπορεί να έμεινε πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, όμως ψυχή της εκδήλωσης τιμής στη μνήμη του Νίκου Βακάλη, ήταν ο Δημήτρης Γαλαμάτης. Ο πρώην βουλευτής και δήμαρχος συμμετείχε ενεργά και με πάθος στη διοργάνωση της εκδήλωσης, που έφερε τα περισσότερα επιφανή «γαλάζια» στελέχη της Θεσσαλονίκης σε μια πολύ σημαντική εκδήλωση. Μπορεί να μην του αρέσει να φαίνεται, όμως επειδή όλοι οι μυημένοι γνωρίζουν, δεν απέφυγε την επανειλημμένη δημόσια αναφορά της συμβολής του από τους διοργανωτές της εκδήλωσης. Μπορεί πολιτικά να δηλώνει ότι κρέμασε τα παπούτσια, όμως το σαράκι παραμένει κι ας λέει άλλα ο ίδιος...

 

Ο Βόρειος