Skip to main content

Πληθαίνουν οι «διασημότητες» στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Η ηθοποιός του ΚΘΒΕ, καθηγήτρια πιάνου Κλειώ Δανάη Οθωναίου στο ψηφοδέλτιο του Κ. Ζέρβα και οι υποψηφιότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

-Μαθαίνω πληθαίνουν οι «διασημότητες» που θα κατέλθουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Θεσσαλονίκη. Τελευταία προσθήκη που έμαθα είναι της ηθοποιού του ΚΘΒΕ, καθηγήτριας πιάνου, Κλειούς-Δανάης Οθωναίου, που εντάσσεται στο ψηφοδέλτιο του Κωνσταντίνου Ζέρβα και της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» για τον κεντρικό δήμο. Η κ. Οθωναίου είναι παντρεμένη με τον μαέστρο, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και εξαιτίας των εμφανίσεών της και σε τηλεοπτικές σειρές (Μαζί σου - MEGA , Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον και Χωρίς εσένα – ANT1) είναι ευρέως γνωστή και αγαπητή. Δε θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού είναι και από τις πιο ωραίες παρουσίες της μικρής και μεγάλης οθόνης.

-Το άλλο πρόσωπο της Κωνσταντινούπολης επέλεξε να δει η πρώην υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, που επισκέφτηκε προσφάτως την Πόλη. Η κ. Κεφαλογιάννη επισκέφτηκε μια από τις πιο φημισμένες γκαλερί της Κωνσταντινούπολης κι όχι μόνο είδε τα εκθέματα, αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι αγόρασε κι έναν σύγχρονο πίνακα, Τούρκου καλλιτέχνη, ο οποίος υμνεί τη «Χαρά της ζωής». Μάλιστα, αν κρίνουμε το γεγονός ότι την πληροφορία μάς τη μετέφερε άσχετο πρόσωπο με την γκαλερί, η αναγνωρισιμότητα της κ. Κεφαλογιάννη χτυπάει... κόκκινο μέχρι και στην Πόλη.

-Credits στον Θεόδωρο Καράογλου, ο οποίος απέδειξε ότι μόνο ανταγωνιστικά δε λειτουργεί απέναντι στους συνυποψηφίους του στη Β' περιφέρεια Θεσσαλονίκης και συναδέλφους του στη Βουλή. Ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε και κάθισε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, απέναντι από τον έτερο βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σάββα Αναστασιάδη, που είχε την τιμητική του, στην παρουσίαση του βιβλίου του. «Δεν θα μπορούσα να λείψω. Με τον Σάββα είμαστε συνάδελφοι και συναγωνιστές χρόνια», είπε ο κ. Καράογλου. Μακάρι να συμπεριφέρονταν όλοι έτσι.

-Αν σας φαίνεται μύλος η κατάσταση με τις υποψηφιότητες της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς για το δήμο Θεσσαλονίκης, δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται στην αντικαπιταλιστική ή εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Ο Γιάννης Κούτρας, γνωστό στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος (ήταν και στις εκλογές του 2014). Το ανακοίνωσε. Όσοι συμπέραναν ότι συμπαρατάσσονται μαζί του και οι υπόλοιποι του χώρου γελάστηκαν. Σήμερα Κυριακή μάλιστα διοργανώνεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ευρύτερες δυνάμεις ανοιχτή σύσκεψη στην ΕΔΟΘ «για τη συγκρότηση αντικαπιταλιστικής κίνησης στο δήμο Θεσσαλονίκης». Που σημαίνει ότι ο κ. Κούτρας μάλλον ανέλαβε πρωτοβουλία μόνος του (προφανώς και με άλλα στελέχη του χώρου), ενώ η βούληση 50 στελεχών του χώρου που υπογράφουν το κάλεσμα στην ανοιχτή σύσκεψη είναι άλλη. Κι αν δεν είναι άλλη, θεωρούν ότι η υποψηφιότητα του χώρου πρέπει να περάσει από ανοιχτή διαβούλευση. Τι αναζητούν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Πιο ανανεωμένες υποψηφιότητες, ευρύτερες συνεργασίες και προσέγγιση όλων των δυνάμεων της αριστεράς που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ (εξαιρείται η ΛΑΕ). Οπότε διαμορφώνοντας το σχήμα των εκλογών θεωρούν ότι μπορούν να συνενώσουν και την υποψηφιότητα Κούτρα, κρατώντας ενωμένο το χώρο και να φέρουν κοντά τους το Δίκτυο (παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν), αφού κι αυτό ολοκληρώσει τις δικές του διαδικασίες και ζυμώσεις. Όσο για την υποψηφιότητα του χώρου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι μας λέει ότι στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί εκ νέου ο Θανάσης Αγαπητός, που είχε εξαιρετική παρουσία στο απερχόμενο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ αναμένεται να τηρηθεί και η αντικατάσταση στο μέσο της θητείας, όπως έγινε με την έξοδο του κ. Αγαπητού και την είσοδο του Ζήση Κλεισιάρη.