Skip to main content

Η διατήρηση γονιμότητας μέσω της κρυοσυντήρησης ωαρίων

Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης είναι απλή, διαρκεί περίπου 10 με12 ημέρες και η γυναίκα θα επισκεφθεί την μονάδα για έλεγχο της πορείας της 3-4 φορές

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια εξαιρετική επιλογή για τις σύγχρονες γυναίκες που επιθυμούν να μεταθέσουν τη δημιουργία οικογένειας στο μέλλον. Πρόκειται για διαδικασία κατά την οποία τα ωάρια μιας γυναίκας εξάγονται και καταψύχονται, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά.

Η Fertilia by Genesis, η νέα υπερσύγχρονη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ, εφαρμόζει αυτή την καινοτόμο υπηρεσία διαθέτοντας όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Υπάρχουν δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους η κατάψυξη ωαρίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διατήρηση της γονιμότητας:

1) Σε περιπτώσεις γυναικών που επιθυμούν ή επιβάλλεται να αναβάλουν την τεκνοποίηση για οποιοδήποτε λόγο, προσωπικό ή ιατρικό.

2) Για τη διατήρηση της γονιμότητας σε γυναίκες οι οποίες έχουν ιατρικό ιστορικό πρόωρης εμμηνόπαυσης ή πρόκειται να υποβληθούν σε θεραπείες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το ωοθηκικό τους απόθεμα, όπως η υποβολή σε ογκολογική θεραπεία.

Κρυοσυντήρηση: Η διαδικασία

Η διαδικασία της κρυοσυντήρησης είναι σχετικά απλή, διαρκεί κατά μέσο όρο 10 με 12 ημέρες και η γυναίκα θα επισκεφθεί την μονάδα για έλεγχο της πορείας της 3-4 φορές. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας. οι γυναίκες λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για τη διέγερση των ωοθηκών τους. Σε ένα φυσιολογικό κύκλο μιας γυναίκας παράγεται ένα ώριμο ωάριο που απελευθερώνεται με την ωορρηξία στην σάλπιγγα. Σε κύκλο κατάψυξης ωαρίων χορηγούνται ορμόνες στην γυναίκα, σαν αυτές που παράγει μόνη της, αλλά σε μεγαλύτερες δόσεις, έτσι ώστε να ωριμάσουν περισσότερα ωάρια. Στο βραχύ πρωτόκολλο η διέγερση ξεκινάει την 2η ή την 3η μέρα του κύκλου και η πορεία της θεραπείας ελέγχεται υπερηχογραφικά και με αιματολογικό έλεγχο ορμονών.  Όταν τα ωοθυλάκια στις ωοθήκες έχουν ικανοποιητικό μέγεθος, τότε διενεργείται πρόκληση ωορρηξίας με χορήγηση ενέσεως, ώστε να ολοκληρωθεί η ωρίμανση των ωαρίων. Λίγο πριν γίνει ωορρηξία διενεργείται η ωοληψία και τα ωάρια καταψύχονται.



Όταν η γυναίκα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει με τον μελλοντικό της σύντροφο τα ωάρια, τότε αυτά θα αποψυχθούν και θα γονιμοποιηθούν με τα σπερματοζωάριά του.

Τα κατεψυγμένα ωάρια δεν αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου και η ποιότητά τους διατηρείται ίδια. Η επίτευξη εγκυμοσύνης σε μεγαλύτερη ηλικία, ακόμα και με εξωσωματική γονιμοποίηση, είναι αρκετά δύσκολη, κυρίως εξαιτίας της χαμηλής ποιότητας των ωαρίων. Η κατάψυξη ωαρίων απαλλάσσει σε μεγάλο βαθμό από τις μελλοντικές αυτές δυσκολίες και αίρει την πίεση του χρόνου, καθώς η συλλογή των ωαρίων σε νεότερη ηλικία αυξάνει την πιθανότητα επιτυχούς γονιμοποίησης, αφού η ποιότητα των ωαρίων είναι υψηλότερη.

Η Fertilia by Genesis προσφέρει στα ζευγάρια τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλο το εύρος των υπηρεσιών διερεύνησης και θεραπείας της υπογονιμότητας σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η μονάδα διαθέτει εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό με μεγάλη εμπειρία και αντιμετωπίζει το κάθε περιστατικό με πραγματικό ενδιαφέρον και ενσυναίσθηση. Παράλληλα, η παρουσία της μονάδας εντός της κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ προσφέρει πρόσβαση στις όλες τις υπηρεσίες που σχετίζονται με τη γονιμότητα, από τη διενέργεια εξετάσεων και επεμβάσεων αντιμετώπισης της υπογονιμότητας μέχρι τον τοκετό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε  απευθείας με τη Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Fertilia by Genesis στον αριθμό επικοινωνίας 2310 984 585.



INFO!
Fertilia by Genesis
Μονάδα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης
Τέρμα 17ης Νοεμβρίου Πυλαία,
Εντός Μαιευτικής, Γυναικολογικής, Χειρουργικής Κλινικής
ΓΕΝΕΣΙΣ
Θεσσαλονίκη
Τ:2310 984585
Ε:info@fertiliabygenesis.com 
www.fertiliabygenesis.com