Skip to main content

Η Salonica Cannabis Expo από την Πέμπτη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου η Salonica Cannabis Expo 2019 περιμένει τους επισκέπτες στον πρώτο όροφο του 2ου κτιρίου.

Η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στη Θεσσαλονίκη και ανοίγει τις πύλες της εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης αλλά και του επιχειρείν... στην 84η ΔΕΘ.

Από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου η Salonica Cannabis Expo 2019 περιμένει τους επισκέπτες στον πρώτο όροφο του 2ου κτιρίου προκειμένου να ξεναγηθούν στον κόσμο της κάνναβης.

Περισσότεροι από 130 Έλληνες και ξένοι εκθέτες συμμετέχουν και παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Για πρώτη φορά το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών που έχουν πάρει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα.

Τρόφιμα, ποτά, ρούχα, καλλυντικά, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κανναβιδιόλης (CBD), καλλιεργητικά προϊόντα, σπόροι, ατμοποιητές, εκδόσεις και φαρμακευτικά σκευάσματα θα είναι λίγα μόνο από όσα θα δείτε στα περίπτερα της έκθεσης.

Ήδη στην Ελλάδα, δεκάδες εγχειρήματα βιομηχανικής και φαρμακευτικής κάνναβης έχουν ξεκινήσει την προσπάθειά τους, εκατοντάδες καταστήματα έχουν βάλει τα προϊόντα του πολύτιμου φυτού στα ράφια τους, χιλιάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν, εκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στη νέα αυτή αγορά.

Οι καλλιεργητές βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, έχοντας ως σύμμαχό τους τον λαμπερό ήλιο και το ήπιο κλίμα που τους εξασφαλίζει μία από τις καλύτερες ποιότητες του φυτού σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μένουν πια στο χωράφι αλλά ξεκινούν τις πρώτες μεταποιητικές προσπάθειες.

Την ίδια στιγμή, 25 εταιρείες έχουν πάρει άδειες εγκατάστασης μονάδων επεξεργασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης και ετοιμάζονται να δραστηριοποιηθούν από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν εκτάσεις 1.107.941 τ.μ., επενδύσεις 359.100.468 ευρώ και 2.247 νέες θέσεις εργασίας. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή καθώς στα κυβερνητικά συρτάρια υπάρχουν άλλες 42 εκκρεμείς αιτήσεις.

Στην Ευρώπη η αγορά της βιομηχανικής κάνναβης αναμένεται να φτάσει τα 180 εκατ. ευρώ ως το 2028 και της φαρμακευτικής τα 55,2 δις. ευρώ. Ο παγκόσμιος κύκλος των business της κάνναβης αναμένεται να ξεπεράσει τα 145 δις. δολάρια μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.