Skip to main content

Η... διεύρυνση της Σπυράκη και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Το δύσκολο εγχείρημα του Κώστα Γιουτίκα με τις λαϊκές αγορές εκτός Θεσσαλονίκης και η «γαλάζια» σύναξη στον γάμο Γκολιδάκη.

-"Την πρόθεσή της να στηρίξει την πρωτοβουλία πολιτών «ΣΏΣΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ» για τη διάσωση αυτού του ιστορικού και εμβληματικού κτηρίου στα όρια του δήμου Καλαμαριάς, διατύπωσε η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, σε ενημερωτικού χαρακτήρα συνάντηση που είχε με μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών, το απόγευμα της Πέμπτης".

Είναι το εισαγωγικό από το σχετικό δελτίο τύπου της κ. Σπυράκη. Το ενδιαφέρον παραπολιτικά πάντως βρίσκεται στο τέλος του δελτίου, όπου αναφέρονται τα μέλη της πρωτοβουλίας, που φωτογραφήθηκαν με την ευρωβουλευτή. "Κακές γλώσσες" μάς είπαν ότι αν ψήφιζαν οι εικονιζόμενοι πρώτο κόμμα πιθανότατα θα έβγαινε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ... Ο κ. Μητσοτάκης πάντως διεύρυνση ζητάει, οπότε η κ. Σπυράκη δεν θεωρείται "εκτός γραμμής".

-Ο "μύλος" που επικρατεί με τις ενδεχόμενες υποψηφιότητες από την κεντροδεξιά για τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023, δεν αφήνει ανεπηρέαστη την κεντροαριστερά. Και συγκεκριμένα τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, όπου η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι άγνωστο εάν θα κατέβει υποψήφια εκ νέου. Φήμες ότι δεν θα το κάνει δεν έχουν επιβεβαιωθεί από την ίδια. Από την άλλη πολλές ζυμώσεις γίνονται και πολλές φήμες ακούγονται στο ενδεχόμενο να αποφασίσει τελικά η επικεφαλής της παράταξης "Θεσσαλονίκη Μαζί" να δώσει τη μάχη της μόνο για την κεντρική πολιτική σκηνή. Σε τέτοια περίπτωση μια σειρά από ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήδη για διαφορετικούς λόγους απορρίφθηκαν. Μαθαίνω ότι μεταξύ αυτών ήταν και το όνομα του κ. Γιάννη Μυλόπουλου, ο οποίος όμως πληροφορούμαι ότι καλοβλέπει την υποψηφιότητά του στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Α' Θεσσαλονίκης για τις βουλευτικές εκλογές. Το σίγουρο είναι ότι διάθεση για να ηγηθούν ψηφοδελτίου με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχουν πολλοί, οπότε δεν πρόκειται το κόμμα να πάει σε "λύση ανάγκης".

-Σε μεγάλους μπελάδες μπήκε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος ανέλαβε να βάλει τάξη στις λαϊκές αγορές των έξι περιφερειακών ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας, εκτός Θεσσαλονίκης. Βλέπετε τα πράγματα στις λαϊκές αυτές δεν είναι τόσο οργανωμένα όπως στη Θεσσαλονίκη. Σε ορισμένους δήμους δεν υπάρχουν καν καταστάσεις με τους παραγωγούς και εμπόρους που δραστηριοποιούνται, πόσω μάλλον συγκεκριμένες θέσεις για κάθε πάγκο. Δύσκολη και επίπονη διαδικασία, με αμφίβολα αποτελέσματα, όμως κάποιος έπρεπε να κάνει την αρχή επιτέλους...

-Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο γάμος του Διαμαντή Γκολιδάκη, την Κυριακή 5 Ιουνίου, με την εκλεκτή της καρδιάς του Φανή Αρβανιτίδου. Μαθαίνω ότι θα εξελιχθεί σε "γαλάζια" σύναξη της Θεσσαλονίκης, καθώς προσκεκλημένοι είναι όλοι οι "γαλάζιοι" παράγοντες της περιοχής. Κουμπάρος άλλωστε θα είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Η επιλογή της ημερομηνίας κατάλληλη, αφού ο κ. Γκολιδάκης θα πρέπει να ολοκληρώσει με τα του γάμου για να είναι στο εξής απερίσπαστος στην προσπάθειά του να εκλεγεί βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας. Η δε νύφη να αφοσιωθεί μεταξύ άλλων και στα καθήκοντά της ως μέλους της νέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ. Βίον ανθόσπαρτο και καλούς απογόνους.