Skip to main content

Η δήλωση Τσαβούσογλου για τη «Μακεδονία» και το «ευχαριστώ» Ντιμιτρόφ

Το αντίο της Κατερίνα Ακριβοπούλου, οι πανηγυρισμοί των Τούρκων για την αγορά των S-400 και το σλαβικό δημοσίευμα για τον Πέτσα.

Η γνωστή κυρία Κατερίνα Ακριβοπούλου, που έχει δική της αίσθηση τι σημαίνει δημοσιογραφία, αποχαιρέτισε το… κοινό της, γράφοντας μεταξύ άλλων: «Όλα είναι φτωχά μπροστά στον πλούτο που μας προσφέρατε όλοι σας, με την άδολη στήριξη και την ανεξάντλητη Αγάπη σας».

Προσπαθώ να καταλάβω τι σημαίνει αυτό το "όλοι σας". Σε ποιους απευθύνεται; Μήπως στους συγγενείς και φίλους των συντελεστών της εκπομπής; Οικογενειακή υπόθεση δηλαδή; Υπάρχουν πολλοί άλλοι; Πόσοι έβλεπαν την εκπομπή;

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε στα Σκόπια ότι η Τουρκία και η "Βόρεια Μακεδονία" είναι φυσικοί σύμμαχοι και τώρα επιπλέον εταίροι στο ΝΑΤΟ. Τόνισε ότι υπήρχε φυσική συμμαχία, και ότι σε όλα τα επίσημα έγγραφα του ΝΑΤΟ που αφορούν τα Σκόπια, η Τουρκία αναγνωρίζει τη "Μακεδονία" με το συνταγματικό της όνομα.

Ο ΥΠΕΞ των Σκοπίων, Νίκολα Ντιμίτροφ, ευχαρίστησε την Τουρκία για την επικύρωση του Πρωτοκόλλου για την ένταξη στο ΝΑΤΟ. «Δεν αλλάζει τίποτα ριζικά, γιατί είμαστε σύμμαχοι από την πρώτη ημέρα της ανεξαρτησίας μας, αλλά τώρα επίσημα, και ως μελλοντικό μέλος της Συμμαχίας, θα γίνουμε με αυτήν την έννοια σύμμαχοι με την φίλη Τουρκία», δήλωσε.

Με ξέφρενο τρόπο πανηγύρισαν οι πιστοί οπαδοί του Ερντογάν την αγορά των S-400 χωρίς να κρύψουν τα αντιαμερικανικά τους αισθήματα. Μέλη της οργάνωσης "Anadolu Gençlik Derneği" που συνδέονται με το κόμμα Saadet Party προχώρησαν σε διαμαρτυρία στα Άδανα ζητώντας λουκέτο στη βάση του Ιντσιρλίκ και απομάκρυνση των ΝΑΤΟϊκών μετά την ανακοίνωση Ν. Τραμπ, ότι οι ΗΠΑ θα ματαιώσουν την παράδοση των F-35 στη Τουρκία.

Η έλλειψη παιδείας κάποιων, δημιουργεί τετελεσμένα. Από πού και ως πού το επώνυμο Πικραμένος, γράφεται στον Τύπο με δύο μμ; Επειδή κάποιος έγραψε ανορθόγραφα το επώνυμο Καμένος με δύο μμ, θα το καθιερώσουμε τώρα και στο όνομα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης;

Ο εκτελών χρέη υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας, Γιόζεπ Μπορέλ, ζήτησε να επαναληφθούν οι συνομιλίες μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας. «Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσει αυτό και οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει σε σχέση με το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο». Ο άσχετος Ισπανός, αφενός αγνοεί ότι δεν διεξάγονται συζητήσεις μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας, κι ούτε μπορούν να διεξαχθούν, αφού  η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη Κυπριακού Κράτους. Αφετέρου, για να κρύψει την φιλοτουρκική στάση του,  δεν εξηγεί τι νόημα έχει μια συζήτηση με έναν πειρατή που καταπατά τα δικαιώματά σου. Αν μπουν ληστές στο σπίτι του άνοου και υποκριτή Ισπανού, θα συζητά μαζί τους, ποια πράγματα θα κλέψουν και ποια θα αφήσουν;

Από σλαβικό δημοσίευμα: «Ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στην ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στην έναρξη των συνομιλιών για την ένταξη της χώρας μας στην ΕΕ, αλλά πρόσθεσε, ότι με το άνοιγμα η νέα κυβέρνηση θα προσπαθήσει να μειώσει τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, θα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ή να ακυρωθεί. Η δύσκολη μάχη θα είναι σε εξέλιξη κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, τόνισε ο Πέτσας».